Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лавина"
Какви сте вие, какви реформи! Дори ме е страх да кихам силно. Не дай Боже да се търкулне камъче, след него ще следва лавина. Нашите хора не знаят ... какво представляват капиталистическите отношения. Икономическите свободи ще внесат хаос. Това ще започне ... Ще се избият помежду си.
Леонид Брежнев
Никоя снежинка от лавината никога не се е чувствала отговорна.
Джордж Бърнс
Реализмът ме удари като лавина. Твърде много, твърде много действителност.
Анаис Нин
Със сигурност за всеки, който се намира на пътя на лавина, е следното: стоенето на едно място не е вариант.
Норман Дейвис
Историческата промяна е като лавина. Началната точка е заснежен планински склон, който изглежда солиден. Всички промени се извършват под повърхността и са доста невидими.
Норман Дейвис
Вярвам, че всяка частица прах, която танцува в слънчевия лъч, не движи нито един атом повече или по-малко, отколкото Бог желае - че всяка частица пръски, която се блъска срещу парахода, има своя орбита, както и слънцето в небесата - че плявата от ръката на веячката се управлява като звездите в техните курсове. Пълзенето на листна въшка по розовата пъпка е също толкова фиксирано, колкото и походът на опустошителния мор - падането на... листа от топола е толкова напълно обусловено, колкото падането на лавина.
Чарлс Х. Спърджън
Знам нещо за изпълнението. Знам, че когато изглежда, че лавината е на път да се преобърне над вас, вие се изправяте срещу нея и държите двете ръце да плуват възможно най-силно. Усмихвате се и го продавате.
Джилиан Лорън
Малко камъче може да отмести встрани снежна лавина. Слабо клонче понякога лежи в основата на язовира и спира реката.
Лойд Александър
Магазинът е малък и навсякъде са натрупани книги на купчини. Точно така трябва да изглежда всяка книжарница. Подозирам, че тук има клиенти, затрупани от книжна лавина, премазани от нея и никога след това неоткрити.
Майкъл Катакис