Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стачка"
Стачката и борбата предхождат успеха, дори в речника.
Крисчън Слейтър
Не призовах за гласуване в началото на стачката на миньорите през 1984 година. Ще съжалявам за това до смъртта си.
Нийл Кинък
Когато бедните хора участват в дълъг конфликт, като стачка или стремеж за граждански права и натискът се увеличава всеки ден, има дълбока нужда от духовни съвети. Без него виждаме, че семействата се рушат, лидерството отслабва, а работниците стават уморени.
Сесар Чавес
Една от големите причини за популярността на стачките е, че те дават на потиснатия Аз чувство на сила. Веднъж човешкият инструмент познава себе си човек, способен да се изправи и да каже дума или да нанесе удар.
Чарлз Кули
Символиката на климатичната стачка е, че ако на вас, възрастните, не ви пука за моето бъдеще, и на мен няма да ми пука.
Грета Тунберг
Това беше война - съзнателна и умишлена война от чисто руски тип, война чрез стачки и саботажи.
Джон Рид
Потокът от снимки помете язовирите на паметта. Никога досега един период не е знаел толкова малко за себе си. В ръцете на управляващото общество изобретяването на илюстрирани списания е едно от най-мощните средства за организиране на стачка срещу разбирането... "Идеята за образ" прогонва идеята.
Зигфрид Кракауер
Разговор с Пламен Орешарски, тогавашен министър на финансите, по време на учителската стачка през 2007 г.:.
Даниел Вълчев
Разговор с Даниел Вълчев, министър на образованието, по време на учителската стачка през 2007 г.:.
Пламен Орешарски