Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Екология"
Трябва да уважим крехката екология на нашите илюзии.
Тони Кушнер
Архитектите трябва да станат дизайнери на екосистеми. Не само дизайнери на красиви фасади или красиви скулптури, но системи на икономика и екология, при които канализираме потока не само на хората, но и потока на ресурси през нашите градове и сгради.
Бярке Ингелс
Принудих се да мисля каква е новата концепция и ми стана ясно, че това е риск, не само в технологиите и екологията, но и в живота и заетостта.
Улрих Бек
Най-голямата заплаха за свободата, демокрацията, пазарната икономика и просперитета вече не е социализмът. Вместо това е амбициозната, арогантна, безскрупулна идеология на екологията.
Вацлав Клаус
Вегетарианството запазва живота, здравето, мира, екологията, създава по-справедливо разпределение на ресурсите, помага за изхранването на гладните, насърчава ненасилието за животните и човешките членове на планетата и е мощна помощ за духовната трансформация на тялото, емоции, ум и дух.
Гейбриел Казънс
Екологията е наука за мястото на човека в природата.
Валентина Беднова
Според мен, има проблеми по-страшни от мафията, например, екологията.
Микеле Плачидо
Когато човешките същества загубят връзката си с природата, с небето и земята, тогава те не знаят как да се грижат за околната среда или как да управляват своя свят – което означава същото. Човешките същества унищожават своята екология в същото време, когато се унищожават взаимно. От тази гледна точка, изцелението на нашето общество върви ръка за ръка с изцелението на нашата лична, елементарна връзка с феноменалния свят.
Чогям Трунгпа
Опитах се да подхождам към екологията по същия начин, по който правя своето катерене: като си поставям малки, конкретни цели, които се надграждат една върху друга.
Алекс Хонълд