Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Психоаналитик"
Много психоаналитици отказаха да ми позволят да говоря на техните срещи. Бяха изключително енергични, защото преди това бях анализатор и бяха много ядосани на моето управление.
Албърт Елис
Затова два пъти седмично отивам в козметичен салон, където изправям косата си със сешоар. Това е много по-лесно, отколкото да отидеш на психоаналитик и е много повече ми повдига настроението.
Нора Ефрон
Когато лежах в психиатрията, моя психоаналитик ми даде съвет, който аз често ползвам. Той каза: "Преди да правиш нещо, помисли, можеш ли да се измъкнеш от него". Добър морал за нашите. Този съвет ми донесе много ползи.
Иги Поп
Актьорската игра е изражение на невротичните импулси. Най-доброто, от това което тя ми дава, са пари за психоаналитици.
Марлон Брандо
Стереотипът на психотерапията, представен в популярни книги и филми, лежи на дивана и казва каквото ви хрумне, докато любезният психоаналитик слуша и кима съзнателно от време на време. След години и години трябва да се случи нещо прекрасно.
Дейвид Бърнс
Възпитанието на детето е правилно, ако то, като порасне, е способно да плати за своят собствен психоаналитик.
Нора Ефрон
...ефективният психотерапевт или психоаналитик е "микрохирург на ума", който помага на пациентите да направят необходимите промени в невронните мрежи.
Норман Дойджи
Мислите, че бъдещето е като настоящето, но не е така. Аз съм психоаналитик и обикновено не мисля много за бъдещето. Обръщам се повече към миналото. Лесно е да се види как настоящето живее от миналото. Грешка обаче е да се предполага на тази основа, че бъдещето няма да ни поднесе изненади и неприятности.
Рана Дасгупта
За американеца има две свещени неща - компютъра и психоаналитика.
Александър Никонов