Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Периферия"
Естеството на иновацията е, че ще възникне в периферията, където тя може да си позволи да стане достатъчно широко разпространена, за да установи своята полезност, без да бъде смазана от инерцията на общоприетата система.
Кевин Кели
Добрите лидери карат хората да се чувстват, че са в сърцето на нещата, а не в периферията. Всеки смята, че допринася за успеха на организацията. И когато това се случи, хората се чувстват важни и това дава смисъл на тяхната работа.
Уорън Бенис
Правило № 12: пазарувайте в периферията на супермаркета и стойте далеч от средата.
Майкъл Полан
Вярвам, че в сянката на ежедневието се крие сияние. И неща, които витаят в периферията на нашето виждане. Ако това е магия, значи вярвам в нея.
Наташа Мостърт
Родените в бедност или в периферията на обществото се нуждаят от нашата допълнителна подкрепа, за да реализират мечтите си.
Новак Джокович
На нощното небе има слаби звезди, които можете да видите, но само ако погледнете отстрани от мястото, където те блестят. Те горят твърде слабо или са твърде далеч, за да се видят директно, дори ако се взирате. Но можете да ги видите с ъгълчето на окото си, защото клетките в периферията на ретината ви са по-чувствителни към светлината. Може би истината е точно такава. Можете да го видите, но само с крайчеца на окото си.
Джана Левин
В нашата епоха на връзка всеки от нас е възел. Седим на тази напрегната, опъната повърхност между центъра и периферията. Когато казваме, че връзката променя естеството на обект, това е точното равновесие, което трябва да обмисляме.
Джошуа Купър Реймо
Писателите са преди всичко наблюдатели. Губим се в гледането и след това в разказването на света, който откриваме. Често се чувстваме на ръба, в периферията на живота. И там ни е мястото. Това, от което си част, не можеш да наблюдаваш.
Лиса Ангър
Седях в стаята си, захласнат в разрешението на един чрезвичайно жизнен за мен въпрос: през разпраното отверстие в джеба на жилетката ми промъкнал се, кой знае кога, един малък кръгъл предмет и се залостил чак в края на дрехата; към претърсванието на тези забравени кьошета на тоалета си аз прибягвам при същите обстоятелства, при които евреите разгръщат старите си тефтери; трябваше да се уверя дали скритият в прореза предмет е някое копче от панталони или е някаква монета. Разочарование или радост. Предметът се движи с помощта на пръстите ми под материята, достига отверстието, пръстът ми усеща вече металическа студенина, различава вече нарезите по периферията – 50 стотинки!
Алеко Константинов