Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мрамор"
Живописецът и скулпторът са и двамата поети, но последният никога не стига до шарж. Скулптурата не търпи шегобийство, нито палячовщина, нито забавното, и дори много рядко комичното. Мраморът не се смее.
Дени Дидро
Тъй като такива много могъщи царе не са презирали стени, изградени от тухли, въпреки че... често са ги имали не само от зидария или камък, но дори и от мрамор, мисля, че не трябва да се отхвърлят сгради, направени от тухла, при условие, че са правилно "отгоре".
Витрувий
Партенонът без мрамори е като усмивка с липсващ зъб.
Нийл Кинък
Добрият характер е най-добрият надгробен камък. Тези, които са те обичали и са ти помагали, ще те помнят, когато незабравките увехнат. Издълбайте името си върху сърца, а не върху мрамор.
Чарлс Х. Спърджън
Както на скулптора е необходим къс мрамор, така и на душата са необходими знания.
Томас Едисън
Мраморът не е еднакъв във всички страни.
Витрувий
Икономичността означава правилното управление на материалите и обекта, както и пестеливото балансиране на разходите и здравия разум при изграждането на работите. ...архитектът не изисква неща, които не могат да бъдат намерени или готови без големи разходи. Например: не навсякъде има изобилие от пясък, чакъл, ела, чиста ела и мрамор... Където няма пясък, трябва да използваме видовете, изхвърлени от реките или от морето... и други проблеми, които трябва да решаваме по подобни начини.
Витрувий
В Халикарнас, къщата на този най-могъщ цар Мавзол, макар и украсена навсякъде с проконезийски мрамор, има стени, изградени от тухли, които и до днес са с изключителна здравина и са покрити с мазилка, толкова силно полирана, че изглеждат блестящи като стъкло. Този крал не е използвал тухла от бедност; защото той беше пълен с приходи, като владетел на цяла Кария.
Витрувий
Остана ми само една черно-бяла снимка на майка ми, когато беше по-малка. Тя беше на 17, когато беше заснета и красива с тънки къдрици и очи, които блестяха като тъмни мрамори.
Лиз Мъри
Същността на всяка мистерия е, че тя не може да бъде разгадана, без да навлезем в лабиринта на пространство-времето - само тогава нашите безкористни усилия ще бъдат белязани от една от бръчките, тънка линия от пръстени на растеж, отпечатък на вкаменен наутилус в мрамор... Всички сме като прозрачни мехурчета, носещи се в потоци вода...
Шимада Соджи