Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Басня"
Моралът на всички басни: Човекът е животно.
Марко Деневи
Принуден съм да призная, че прекрасните заповеди придобиват жива форма, когато са представени под формата на истории или басни.
Малба Тахан
Най-травматичният стил на родителство е несъответстващ. Какво означава? Това означава, че възрастните, които отглеждат дете, искат различни неща от него и приличат на Рак, Лебед и Щука от баснята на Крилов.
Мариана Милейко
До този момент вече напълно ми писна от тези басни. Погребална реч. Версия на истината с премахнати всички грозни детайли. Бях фотошопирана, за да няма белези, а костите да са равни.
Мишел Адамс
Не съществува нито ад, нито рай, нито дяволи, така както никога и никой няма да ги види; това са басни, съчинени за сплашване.
Томазо Кампанела
Тълпите са донякъде като сфинкса от древната басня: необходимо е да стигнем до решение на проблемите, предлагани от тяхната психология, или да се примирим, че ще бъдем погълнати от тях.
Гюстав Льобон
Може би до този момент той не беше съвсем вярвал, че Самарканд наистина съществува. Сега нямаше съмнение. Това не беше басня, не обитаваха фантоми, а място, обитавано от хора от плът и кръв, за което той бе дошъл да твърди, че е негово.
Алекс Ръдърфорд
Отношенията между хората са измислица, а не истина. Всеки от нас създава своя собствена митология: разказваме всякакви басни за себе си, за да означаваме нещо в собствените си очи.
Луиза Даути
За тебе се разказва в баснята." - "De te fabula narratur.
Хораций
Езоп във свойте басни пример дава и винаги във тях е справедлив. С това, що в тия стихове предавам, със него, все едно, се съгласих.
Жан дьо Лафонтен