Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гърне"
Но да продължим; както по ред и място, така и по отношение на нейното Сътворение, жената далеч превъзхожда мъжа. Нещата получават своята стойност от материята, от която са направени, и отличното умение на техния производител: гърнетата от обикновена глина не трябва да се съревновават с китайските съдове, нито калаените прибори да се отличават с достойнството на тези от сребро... Жената не е съставена от всяка неодушевена или мерзка мръсотия, но от по-рафинирана и пречистена субстанция, оживена и задействана от Разумна Душа, чиито операции я представят като лъч или ярък лъч на Божествеността.
Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
Хазартът в средновековна Франция е бил прост бизнес. Всичко, от което се нуждаехте, бяха приятели, гърне и пиле. Всъщност нямахте нужда от приятели – можеше да правиш това с враговете си – но тенджерата и пилето бяха от съществено значение.
Марк Форсайт
Винаги съм харесвал усещането да пътувам с лекота; има нещо в мен, което иска да чувствам, че мога да си тръгна, където и да съм, по всяко време, без никакви усилия. Идеята да бъда тежък ме притесняваше, сякаш живея на повърхността на замръзнало езеро и всеки нов капан на домашния живот - гърне, стол, лампа - заплашваше да бъде нещото, което ме изпрати през леда.
Никол Краус
Лошата глина не работи с добро гърне, както в човешкото общество - добре, могат ли такива гадни животни като хората да създадат идеално общество?
Ричард Олдингтън
Осъзнавайте решенията си. По-важното е да поемат отговорност за последствията, които носят. Когато се борите с вашите страсти и цели, бъдете търпеливи и никога не спасявайте! В крайна сметка ще получите шанса си. Помнете, че само силните ще оцелеят. Бъдете готови да пожертвате неща, които обичате, за да постигнете мечтата си. Очаквайте разочарования, защото ще се случват отново и отново. Просто никога не забравяйте, че определено има гърне със злато в края на тази дъга - просто кучи син е да стигне до там!
Съли Ерна
Омъжена съм за италианка и обичах да готвя италиански у дома, защото това е готвене с едно гърне. Но жена ми не одобрява моето италианско готвене.
Антъни Бурдейн
От радост и вълнение си позволих безумна постъпка, която в моето положение е непристойна: изпих цяло гърне вода.
Владислав Шпилман
Чувал съм, че хората се намират в лоши ситуации, защото подобна връзка се развива постепенно. Казват, че жаба ще изскочи от тенджера с вряла вода. Поставете я в гърне и увеличавайте по малко, и той ще остане, докато не се свари до смърт. Ние, жабите, разбираме това.
Деб Калети
Ако Вселената е безсмислена, същото е и твърдението, че е така. Ако този свят е жесток капан, неговият обвинител също е такъв, а гърнето нарича чайника черен.
Алън Уотс
Гърнето с време всмуква какви не миризми...
Жан дьо Лафонтен