Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Взаимовръзка"
Интересът ми към икономиката винаги е бил в целия корпус на икономическата теория, взаимовръзките между различните области на теорията и тяхното значение за формулирането на икономическата политика.
Джеймс Мийд
Навикът на ума, който води до търсене на взаимовръзки между фактите, е от най-голямо значение в производството на идеи.
Джеймс Уеб Янг
За щастие или по друг начин живеем във време, когато средният индивид трябва да знае няколко пъти повече, за да бъде информиран, както го правеше само преди тридесет или четиридесет години. Да бъдеш "образован" днес изисква не само повърхностно познаване на изкуствата и науките, но и чувство за взаимовръзка, каквото се преподава в малко училища. И накрая, да бъдеш "образован" днес, по отношение на по-големите нужди, означава подготовка за световно гражданство; накратко, образование за оцеляване.
Норман Казънс
Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и да ме разболее. Но когато го свързах със сърцето си, той ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка "мъдрост на сърцето".
Чарли Чаплин
Съзнанието възниква от взаимовръзката на различните части на мозъка, които се занимават с нашите чувства, спомени и мисли.
Маркъс Уийкс
Вселената и нейните същества са допълване на празна безкрайност, интимни взаимовръзки и пълна уникалност на всяко едно същество.
Мацуо Башьо
Системното мислене е дисциплина за виждане на цели. Това е рамка за виждане на взаимовръзки, а не на неща, за виждане на "модели на промяна", а не на статични "моментни снимки".
Питър Сендж
Като медия, електронните екрани притежават безкраен капацитет и моментални взаимовръзки, превръщайки думите в нов вид активен агент в света.
Том Чатфийлд
Състраданието е нашата най-дълбока природа. Тя възниква от нашата взаимовръзка с всички неща.
Джак Корнфийлд
Колкото по-висок е геният на поета, толкова по-дълбоко и обширно разбира той природата и с толкова по-голям успех ни я представя във взаимовръзките й с живота.
Висарион Белински