Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гниене"
Нещата бяха някак толкова добри, че имаше опасност да станат много лоши, защото това, което е напълно зряло, е много близо до гниене.
Кларис Лиспектор
Има само две форми на живота: гниене и горене.
Максим Горки
Лиственицата... не само се предпазва от гниене и червей чрез голямата горчивина на сока си, но също така не може да бъде запалена с огън, нито да се запали сама, освен ако като камък в пещ за вар не бъде изгорена с друго дърво... Това е така, защото има много малка част от елементите на огъня и въздуха в неговия състав, който е плътна и твърда маса от влага и пръст, така че няма отворени пори, през които огънят може да си проправи път... Освен това теглото му няма да го остави да плува във вода.
Витрувий
Това, че природните бедствия са необходими, за да осигурят на американците поглед върху реалността в собствената им страна, е индикация за дълбокото гниене, заразяващо официалната политическа култура.
Тарик Али
Търпението е незабележима форма на гниенето!
Радой Ралин
Въпросът е, че независимо какво решите да правите с тялото си, когато умрете, в крайна сметка това няма да бъде много привлекателно. Ако сте склонни да се дарите на науката, не трябва да позволявате изображенията на дисекция или разчленяване да ви отблъснат. Те не са повече или по-малко ужасяващи, според мен, от обикновеното гниене или зашиването на челюстите през ноздрите ви за гледане на погребение.
Мери Роуч
Стари книги, от онези, които издават мирис на прах и гниене, миризма, която Баластър свързва с уханието на чисто знание. Познаване на нови неща. Познаване на нови места. Всяка книга е врата - шкаф с любопитства, отварящи се към нова земя.
Чък Уендиг
Уистинг кима. Градът бръмчеше от звук. През прозореца на колата се носеха силни миризми. Пикантни и вълнуващи аромати, смесени с парещи изпарения дизел, вонята на гниене, зеле и екскременти.
Йорн Лиер Хорст
...аз също се научих да презирам мястото, където съм роден. Не беше трудно, защото не живеех във Виена, а в една зловеща помийна яма, където бях заобиколен само от гниене и смърт.
Карина Сайнс Борго
Думите, които произнасяте, се раждат мъртви и няма да имат време да отлетят от езика ви, тъй като вече излъчват миризма на гниене.
Лео Перуц