Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оттенък"
Прибягването до човешка плът, често след месеци на непрекъснато нарастващ глад, изглеждаше като животинска реакция без болезнени емоционални оттенъци.
П. А. Сорокин
По-рано се чувствах самотна... в своите мисли. Имах постоянно чувството, че мисля различно, от останалите. Беше ми самотно в родният град. Не знаех, къде искам да бъда, но знаех, че не искам да съм там. Аз мисля, че тази самота е придала тъмен оттенък на всичко, което съм направила после.
Лана Дел Рей
Той не беше свикнал с миризмата на драконов дъх, което най-добре се описва като комбинация от вонята на горяща гума и вонята на стари чорапи, с оттенъци на клетка за хамстери, нуждаеща се от почистване.
Анджи Сейдж
Паметта е странна художника: тя подновява боите на живота и изтрива сивите оттенъци, съхранявайки най-ярките цветове и най-изразителните силуети.
Марк Леви
Дори голямата радост винаги съдържа лек примес на съжаление, във всичко, което преживяваме, има оттенък на загуба.
Пиер Льометр
Колко оттенъци съществуват между любовта и равнодушието и колко малка е известна тази гама!
Антъни Тролъп
За мъжете всичко в бял и чер цвят, а оттенъците на сивото не различават...
Франсин Ривърс
Червеният е най-хубавият цвят. Той отива на всяка жена, просто е нужно да е помни, че съществуват повече от 30 различни оттенъци на червеното. Живот, смърт, страст, най-добрият начин да се сложи край на копнеж - и това всичко това е червено. От жена в червено не можеш да отделиш очи.
Валентино
Клонирането обаче не трябва да има отрицателен оттенък: напротив, той по принцип потвърждава човешката жизненост и победата над смъртта в настоящия момент!
Дубравка Угрешич
Заради изобилието на оттенъци, не се вижда цветът на нацията.
Валентин Домил