Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тротоар"
Данните са тъканта на съвременния свят: точно както вървим по тротоарите, така проследяваме пътищата през данните и изграждаме знания и продукти от тях.
Бен Голдейкър
Хората, които имат значение в живота ни, остават с нас, преследвайки най-обикновените ни моменти. Те са с нас в хранителния магазин, докато завиваме зад ъгъла, разговаряме с приятел. Те се издигат през тротоара; ние ги усвояваме през подметките си.
Кристина Бейкър Клайн
Основната измама в ерата на интернет е доста лесна за разбиране дори за финансово неграмотните. Сякаш банки като Голдман увиваха панделки около дини, хвърляха ги през прозорците на петдесетия етаж и отваряха телефоните за оферти. В тази игра вие сте били победител само ако сте извадили парите си преди пъпешът да падне на тротоара.
Мат Таиби
Ако премахнете алчността от Уолстрийт, всичко, което ще ви остане, е тротоарът.
Робърт Б. Рейч
Това не е просто сантименталност. Триумфът на столичния живот на двадесети век в действителност е триумфът на един образ над другия: тъмният ритуал на смъртоносни епидемии, заменен от приятелския обмен на непознати от различен произход, споделящи идеи на тротоара.
Стивън Джонсън
Боже мой, всичките им загуби са дузина измет, избити в битки в кръчмите. Всеки нацист се представя за спартанец, защитил моста, макар че целият му героизъм е, че той избута еврейски старици от тротоара.
Бен Елтън
Без Марга градът изглеждаше различен. Очите ми виждаха други неща. На тротоара имах нужда от пространство за един човек...
Дан Лунгу
Преди всичко е необходимо да се разбере, че общественият ред - редът на тротоара и улицата - в градовете не се спазва до голяма степен от полицията, а от сложна, почти безсъзнателна общност на доброволно наблюдение и ограничаване на обикновените хора.
Джейн Джейкъбс
Балетът на добрия градски тротоар никога не се повтаря от място на място и на всяко едно място винаги е изпълнен с нови импровизации.
Джейн Джейкъбс
- Майка ми се оплака от навика на парижани да се блъскат в туристи по тесните тротоари. - Сблъсквам ли се с тях? - попита тя озадачена. - Чувствам се като такъв тромав американец. - Не, не - поправих го аз. - Това е техният начин да кажат здравей.
Кейт Бетс