Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жега"
В жегата на партийните страсти юридическите тънкости могат и да се забравят.
Анатолий Васерман
Каква ужасна жега! Държи ме в постоянно състояние на неелегантност.
Джейн Остин
Той беше толкова черноглед, че не му се налагаше да слага слънчеви очила и в най-големите жеги."
Любомир Стойков
Аз съм трепереща бъркотия от ханша до коляното. Има ужасна жега, разхлабеност във вътрешността ми, която ме кара да искам да пробия юмруци между бедрата си. Това е объркващо чувство - някъде между диария и секс - тази мъка е почти генитална.
Ан Енрайт
Огледайте се и съзерцавайте живота! 1. Всичко е преходно и нищо не трае. Има раждане и смърт, растеж и разпад; има събиране и разделяне. 2. Славата на света е като цвете: стои разцъфнало сутрин и вехне в жегата на деня. 3. Накъдето и да погледнете, има бързане и борба, и нетърпеливо преследване на удоволствието. Има паническо бягство от болка и смърт и горещи са пламъците на изгарящи желания. Светът е панаир на суетата, пълен с промени и трансформации.
Пол Карус
Най-бързият, най-чистият и най-радостният начин да излезете от собствената си кутия е чрез танци. Не говоря за това, че правим стойката. Говоря за танци, толкова дълбоки, толкова твърди, толкова пълни с ритъма, че вие не сте нищо друго, освен танцът и ритъмът, потта и жегата.
Габриела Рот
Не толкова безобразието на хората го потисна, колкото непоправимия им инфантилизъм. Агресивността им беше тази на павианите. Страст - вълнението на лисицата в жегата. А стремежите не са по-високи от тези на змия, която търси сух камък на слънце.
Жералд Месадие
Тотален хаос! Венецуелските избори на Румен Радев са кражбата на века. Анонимни специалисти пипат софтуера, хората висят с часове в жегите, машините не работят, няма бюлетини, няма тайна на вота. От цялата страна валят жалби. А назначената от Радев ЦИК спи! Кандидат-президентът успя. Провали изборите и удължи едноличната си власт. Многократно предупреждавахме какво ще стане. Разчитам, че разумът рано или късно ще надделее и ще се справим с президентската криза.
Бойко Борисов
"Ами утре Министерски съвет може да изпрати телеграма до всички медии, че е обявил война на Македония или Сърбия примерно. След което от "Дондуков" 1 да кажат, че се шегуват, за да видят как действат колегите в жегите." - по повод гафа на СЕМ при избора на директор на БНТ; в "Стандарт"; юни 2007.
Милен Цветков
Колкото и да я разтягам, прогнозата си остава една – жега.
Емил Чолаков