Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въглища"
Често се твръди, че ако човешкият род се провали на Земята, някой друг вид ще вземе надмощие. Но в смисъл на развиваща се интелигентност, това не е вярно. Ние сме или скоро ще сме изчерпали необходимите природни предпоставки на тази планета. Без въглища, земно масло и висококачествени руди други видове няма да са способни да извършат дългото изкачване от примитивните условия до високо-технологично ниво. ... Ако ние се провалим, тази планетна система също ще се провали, що се отнася до интелекта.
Фред Хойл
Ние искаме чистата енергия да стане по-евтина, отколкото въглищата.
Сергей Брин
Няма Русия без Украйна. Русия не може да съществува без украински въглища, желязо, руда, хляб и сол на Черно море: тя ще се задуши, а заедно с това и съветският режим, и вие, и аз.
Лев Троцки
Не се страхувайте от натиска. Налягането е това, което превръща буца въглища в диамант.
Ники Гамбъл
Няма нищо, което може да възпроизведе опушения аромат на чара, така че, когато се захвана с това, казвам на жена си, че се грижа за вечерята. Имам три различни вида барбекюта - въглища, газ и опушване, така че мога да експериментирам много.
Гай Фиери
Кулинарната традиция не винаги се основава на факти. Понякога се основава на историята, на навици, които произлизат от време, когато кухните са били подхранвани с дървени въглища.
Алтън Браун
Баща ми казваше, че ако въглищата са умрели, страната е умряла. Той беше прав. Икономиката ни почива на гърба на въглищния миньор. Ако нямахме черните диаманти в планините да изгорят, щяхме да загубим повече от половината от енергийните резерви на нацията.
Омър Хикъм
Ергенът е мъж, който не купува цяла шахта, ако му е нужна кофа въглища.
Питър Селърс
Но начинът да победиш е чрез търпение, прощаване и молитва за враговете си, като вършиш това, натрупваш въглища върху главите им и твоят Господ ще ти отвори вратата в бедата ти: чакай Го, както нощната стража очаква сутрин. Той няма да се забави. Качете се на вашата стражева кула и не слизайте, но с молитва, вяра и надежда чакайте.
Самюел Ръдърфорд
Обществата, които зависят от природните ресурси, са склонни да имат определени присъщи проблеми. Ограничената концентрация на богатство – било то от петрол, въглища, диаманти или боксити – често води до корупция и авторитаризъм.
Лорънс Райт