Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Девица"
Първо бъди като невинна девица - и противникът ще ти отвори вратите си. После бъди като отскубнал се заек - и противникът няма да успее да приложи защитни мерки.
Сун Дзъ
Девицата погубва красотата си в блудство, а мъжът мъжеството си - в кражби.
Даниил Заточник
Бихте ли повярвали, че е по-трудно да намерите девица от еднорог в Ню Йорк?
Наоми Новик
В онези дни младите звезди, мъже и жени, всички са били девици до женитбата и ако се разведат, те се връщали магически в това състояние.
Шели Уинтърс
Кокетка - девица, която предлага себе си без всякакво намерение да се отдаде; срамежлива - девица, която не престава да ви отказва, това което нямате намерение да искате от нея.
Робер Мерл
Правосъдието прилича на маскирана девица. Нея я иска ищецът, изисква я прокурорът, нея съблазнява адвоката, нея я поддържа съдията, който в края на краищата и я овладява.
Софи Арну
- Ах, верен спътник на вдовици и стари девици -, каза той и насочи очи към книгата. - Няма нищо по-хубаво от доброто четене вечер, когато не знаете как да прекарате.
Джоана Линдзи
В песните всички рицари са благородни, всички девици прекрасни, и слънцето никога не залязва.
Джордж Р. Р. Мартин
Първият пролетен ден някога е бил моментът за отвеждането на младите девици на нивите, там в далеч, за да се даде пример в плодородието, за да следва природата. Сега просто поставяме часовниците с час напред и сменяме маслото в картера.
Е. Б. Уайт
Цялото ми съществувание се основаваше на това да карам хората (и по-специално мъжете) да мечтаят и да виждат у мен всичко, което искат. Мога да се превръщам от стеснителна девица в знойна господарка за един удар на сърцето. Трябва само да променя формата си и да вляза в образ. Първото умение получих, когато продадох човешката си душа; второто придобих с времето. Все пак не можеш векове наред да казваш на мъжете: "Да, скъпи, не съм имала по-добър" и да не се научиш как да се преструваш.
Ришел Мийд