Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Издателство"
Има такива, които смятат, че имаме нужда от повече литература, от голямо международно издателство, от страхотен вестник за мир или други подобни. Аз съм доста скептичен към тази идея.
Фредрик Байер
Бъдещето на издаването се крие в малките и средни преси, защото големите издателства в Ню Йорк са част от огромни конгломерати.
Лорънс Ферлингети
Честно казано, бих предпочел да правя малко по-малко пари, ако това означава да живея в по-добър свят за книги и издателство в бъдеще.
Такър Макс
Интернет очевидно променя нещата; видяхме това в музикалната индустрия преди всичко. Като автор сега трябва да се справя с факта, че това се случва и в издателската индустрия. А издателството преминава през много труден период. Някои го разглеждат като положителен, други отрицателен, но никой не знае как да се справи с него. Ако сте автор, това изглежда много предизвикателно, защото работата ви може да бъде пиратска толкова лесно и можете да направите много малко по въпроса.
Миша Глени
Какво е едно издателство, ако не дълга змия от страници? Всяка част от тази змия е книга. И ако разгледаме тази поредица от сегменти като една книга? Книга, която включва много жанрове, много стилове, много епохи, но която четеш естествено, винаги очаквайки нова глава, всеки път написана от нов автор.
Роберто Каласо
Някои големи американски издателства все още търсят работа на чуждестранни писатели.
Стивън Кинзър
Хората са доказвали отново и отново, че ще прочетат, ако им се даде нещо, което харесват. Проблемът с четенето не е четенето, а че почти всичко там е гадно. Толкова дълго издателството се ръководи от картел от снобски псевдо-интелектуални неуспешни писатели и получената продукция отразява не това, което пазарът иска, а това, което те смятат, че хората трябва да четат.
Такър Макс
Седем години писах и публикувах текстовете си в интернет и нито един арабски фестивал не ме покани, нито едно арабско издателство не искаше да издаде книгите ми, а аз не бях известен в западния свят заради политическите си позиции.
Хасан Бласим
Живея в малка страна в Европа - Финландия - и не говоря добре английски и нямах нищо общо с издателствата на Запад. Живеех в пълна изолация.
Хасан Бласим
"Фашизмът представлява не само средство да се предотврати пролетарската революция, но и опит да й се предложи алтернатива."Цит. по изд. от м. април 1990 год., "Издателство с печатница на Българския земеделски народен съюз", издателски номер 6/1990 г.
Желю Желев