Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Участник"
Вие не сте наблюдател, вие сте участник.
Тик Нят Хан
Трябва да имаме време да създадем строги правила, така че имуществото да не се продава от комунистическите мениджъри на ниска цена. Често получават плащания под масата, за да ги продадат на първия участник в търга. Това не създава обществена подкрепа за пазарна икономика.
Вацлав Клаус
Иска ми се да мога да напиша книга, която да се чете, докато съществува нашата цивилизация... Бих я оценил много по-високо от всеки бизнес успех, ако мога да допринеса за разбирането на света, в който живеем или, по-добре все пак, ако мога да помогна за запазването на икономическата и политическата система, която ми позволи да процъфтявам като участник.
Джордж Сорос
Една война с присъстващите я човешки страдания трябва, когато това зло е неизбежно, трябва да бъде раздробено повече от сгради: Тя трябва да разруши основите на мисълта и да създаде отново. Само така всеки отделен участник участва в катаклизма и разбира целта на жертвата.
Уоле Шоинка
Има много видове участие. Човек може да наблюдава толкова интензивно, че става част от действието, но без да е активен участник.
Йежи Кошински
...често наблюдателят страда повече от участника.
Джефри Арчър
Никой анонимен участник не може да повлияе на цените и затова наистина можете да спекулирате на пазара, без да обръщате внимание на морала. Това е една от положителните черти на пазара. Ето защо те функционират.
Джордж Сорос
Икономиката се стреми да бъде наука. Предполага се, че науката е обективна и е трудно да бъде научна, когато на обекта, участника в икономическия процес, липсва обективност.
Джордж Сорос
Не съм достатъчно квалифициран да критикувам теорията за рационалните очаквания и хипотезата за ефективния пазар, защото като участник на пазара ги считах за толкова нереалистични, че никога не се притеснявах да ги изучавам.
Джордж Сорос
"Играете за героиня от романа «Сирано дьо Бержерак». Вие сигурно не сте го чели, защото той се учи само в училище..." - към участник в 'Риск печели - риск губи'
Къци Вапцаров