Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гръм"
Любовта е силна, като мълния, но без гръм и най-силните и удари са приятни.
Михаил Ломоносов
Понякога мълчанието в стаята е като гръм.
Марина Цветаева
Както мълнията пресветва преди гърма, така състраданието предшества любовта.
Торквато Тасо
Напразно Сферата, в гласа си на гръм, повтори заповедта си за мълчание и ме заплаши с най-тежките наказания, ако продължа. Нищо не би могло да спре потока на моите екстатични стремежи. Може би аз бях виновен; но наистина бях опиянен от последните проекти на Истината, с които той самият ме беше запознал.
Едуин А. Абът
Ядреното премахване е демократичното желание на хората в света и е нашата цел почти от зората на атомната ера. Заедно ние имаме силата да решим дали ядрената ера завършва с гръм или празник по целия свят.
Дезмънд Туту
Така светът ще свърши, не с гръм, а с прищявка.
Уилям Форсчън
Ако сте постигнали нещо, това е най-сигурното доказателство, че сте се заблудили. Следователно да нямаш означава да имаш, мълчанието е гръм, невежеството е просветление.
Д. Т. Судзуки
Страшна сила е събрана в ръцете на любим мъж. Гледаш в хипноза тая едроставеста китка с тревожещи космици по кожата. Сякаш тия снопчета влакна са излъчители на гравитация. Някаква древна закана напира от ъгловите линии на кокалчетата. Широката твърда длан таи гореща ласка и плясък на камшик. Дългите, чувствителни пръсти умеят да те докосват и да четат всяка гънка на кожата ти като азбука за слепи. Могат цяла да те прочетат. Да изтрият като магнетофонна лента всякакъв спомен от друго докосване по тебе. Могат да те моделират и да изваят една богиня от тебе. Но в същото време – и да те подчинят, да те превият, прекършат, да те смажат. Страх и нежност, закрила и угроза внушават мъжките ръце. От тая длан извира животът за тебе, от нея може да те удари гръм и да те овъгли до корена. Каквото и да бъде, нека да е от неговата ръка! От ничия друга, само от неговата!
Блага Димитрова
Ами ако ме удари гръм, докато ходя с чадър. Забранете чадърите! Борете се със заплахата от гръмотевици!
Кори Доктороу
Ще изтекат черните времена. В България нещата ще се променят към добро. Когато с гръм и трясък нахлуе злото и всичко изглежда непоправимо погубено, ненадейно ще настане обрат. Като прогонени от подивели ветрове, ще се разпилеят разбойниците, които с десетилетия са грабили държавата. Ще дойдат честни хора, милеещи за нея. Затова ви казвам: Гласувайте, кой как желае, но гласувайте! Отреденото ще стане, ала всеки трябва да поеме и лична отговорност, за да извърши България своята нелека мисия!
Слава Севрюкова