Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Домакиня"
Това беше единствената амбиция, която някога съм имал - не да съм танцьорка или холивудска филмова звезда, а да бъда домакиня в добър брак.
Дорис Дей
Винаги сме знаели как да почитаме падналите войници. Те бяха убити заради нас, те излязоха на нашата мисия. Но как да оплакваме случаен мъж, убит при терористична атака, докато седи в кафене? Как се оплаква домакиня, която се качи в автобус и никога не се връща?
А. Б. Йехошуа
Майка ми беше изключително креативна жена, въпреки факта, че живееше живота на селска домакиня.
Педро Алмодовар
Брак - това е подкуп, който се дава на икономиката, за да се почувства тя домакиня.
Торнтън Уайлдър
Бих се задоволила като домакиня, ако намеря мъжа, който не би се отнасял с мен като такава.
Тери Макмилан
Пестеливата домакиня е по-добра от големите доходи. Добрата съпруга и здравето са най-доброто богатство на мъжа.
Чарлс Х. Спърджън
Мъжът мечтае да намери всичко в една жена - любовница, домакиня, кралица и момиче Това са четирите основни прояви на женската енергия, четирите основни състояния на жената.
Лариса Ренар
Фигурата на домакинята беше внушителна, въпреки че без корсет не приличаше на нищо. Но когато я пристегнаха здраво, бюстът й се издаде напред като скален навес и мисис Олдърман можеше да отнесе на него цял сервиз за чай, без да разлее и капка.
Маргарет Атууд
Да бъде майка и домакиня, е достоен избор за всяка жена, при условие, че това е НЕЙНИЯТ избор.
Моли Ярд
Мъже, не се страхувайте да обичате. Жената иска да бъде домакиня? Дайте й тази възможност. Тя иска да се развива професионално - радвайте се заедно с нея на нейните успехи. Стреми се да бъде покорна - уважавайте нейното смирение. Опитва се да бъде равностоен партньор - оценявайте нейното неравнодушие. Мъжът е глава на семейството - това е очевидно и неоспоримо. Но то не е в умението да удариш масата с юмрук и да и извикаш: "Разбра ли". Става въпрос за грижа и доброта. Не във възможността да вземеш надмощие в спора и да докажеш своето, а в способността да избягваш конфликти. Мъжът във всяко семейство е центърът на стабилността, мира и спокойствието. Жената не е в състояние да поеме тази роля, мъжът няма право да се отказва от нея.
Владимир Пучков