Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Указание"
Децата се учат как да вземат добри решения, като вземат решения, а не като следват указания.
Алфи Кон
Бих ви припомнил... че Сократ беше екзекутиран не за това, че казваше какви неща трябва или трябва да бъдат, а за търсене на практически указания къде може да бъде някакво разумно сближаване на истината. Той беше екзекутиран не заради мегаломанията си или грандиозните си предложения или твърдения, а заради упоритото съмнение в абсолютните истини на другите.
Джон Ралстън Сол
Не разбирам, защо Ви беше притрябвало да изкарвате танковете срещу артилерийския огън... Ако така лекомислено хвърляте танковете, както досега сте ги хвърляли срещу съсредоточения системен огън, нищо няма да излезе... Азбучна истина е: преди да се хвърлят танковете, трябва да се потуши системния огън, и тогава да се хвърлят танковете. А при Вас е точно обратното. Нееднократно Ви се даваше указание, но явно тези елементарни истини не са схванати и танковете продължават да гинат без никаква полза. Хвърляне на танковете без потушаване на системния огън на противника аз лично считам за АВАНТЮРА...
Георгий Жуков
Нередки бяха случаите, когато И. В. Сталин, без да известява Генералния щаб, даваше на командващите свои указания, в резултат на което се получаваха сериозни организационни неуредици.
Георгий Жуков
Никога не съм придавал на режисьора твърде голямо значение. Моята теория се заключава в това, че на снимките на филма режисьора се явява всичко. Намирайки се на площадката, ние всички получаваме указания пряко от вселенският разум, който ни говори, как да направим филма по-добър.
Джеф Бриджис
И човешкият инстинкт е древен и надежден, напълно мистериозен и вероятно способен на голям гений. Вярвам, че изтънчените, плавни инстинкти са най-ценният актив на човек. Собствените ми инстинкти многократно са ме насочвали срещу зърното на логиката и вероятността. Когато съм се доверявал и следвал техните указания, те никога не са сгрешили. Не знам как и защо. Но знам, че всеки значим опит - положителен или отрицателен - ги изостря и ги прави по-точни.
Огастин Бъроуз
Не гений този на върха, който дава указания, правейки хората велики. Страхотните хора правят човека от върха да изглежда като гений.
Саймън Синек
И все пак винаги се чувства така, сякаш тя просто изпълнява указанията на невидим оператор. Още ослепителна усмивка, перфектна, сега малко надута, бърз, флиртуващ поглед. . . Когато тя насочи погледа си към вас, сякаш осветява светлината на прожекторите ви и единственото нещо, което искате да направите, е да й угодите. Дори аз.
Бенедикт Уелс
Имаме силно отвращение към четенето и следването на указанията, предпочитайки вместо това да следваме собствените си интуиции за това как едно нещо може или трябва да работи.
Джоузеф Халинан
Протоколът представлява категорично указание за поведение, стил, общуване и облекло, чието спазване допринася за стойностното реализиране на събитието, както и за симетризирането, синхронизирането и координирането на неговите отделни компоненти. Той е и театър, и драматургия, и режисура, но също така – и наука, и рационална практика за държане по време на особено важни моменти и сюблимни ситуации.
Любомир Стойков