Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Консуматорство"
В тази епоха на консуматорство филмовата критика по целия свят - първо в Америка, но и в Европа - се превърна в нещо, което обслужва филмовата индустрия, вместо да бъде противовес.
Вим Вендерс
Мисля, че Америка и Великобритания имат различна култура от Франция. Те откриха маркетинга и консуматорството преди Франция.
Пиер Дюкан
Логиката на консуматорството подкопава ценностите на лоялността и постоянството и насърчава различен набор от ценности, който е разрушителен за семейния живот.
Кристофър Лаш
Рекламата и логиката на консуматорството управляват изобразяването на реалността в масмедиите.
Кристофър Лаш
Направете го ново е посланието не само на модерното изкуство, но и на съвременния консуматорство, от което модерното изкуство е до голяма степен огледален образ.
Кристофър Лаш
Това, което всъщност е консуматорството, в най-лошия случай е да накарате хората да купуват неща, които всъщност не подобряват живота им.
Джеф Безос
Американската мечта се превърна в смъртна присъда за злоупотреба, консуматорство и фатализъм: гаражна рапродажба, където най-доброто от човешкия дух е преградено за комфорт, послушание и дрънкулки. Недвусмислено е абсурдно.
Золтан Ищван
Човешкият род, затънал в консуматорство, би се превърнал в завод за отпадъци.
Слава Севрюкова
Мисля, че индустрията за красота е отговорна за някои от най-лошите грозотии, които виждаме около нас във визуалната ни среда, и за най-лошия, най-фалшивия естетически идеал, който е идеалът на консуматорството.
Сали Руни
Мисля, че любовта често е малко егоистична, дори преди да имаме консуматорство. Това не е ново. Потребителското общество ви създава илюзията, че имате голям избор и ви обременява със свободата да можете да се занимавате с този избор. И в същото време, вие оставате с тиранията на съмнението в себе си и несигурността дали сте направили правилния избор.
Естер Перел