Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Помещение"
За да не банкрутира държавата, трябва да се реши проблемът с държавния апарат. Неудържимо раздути щатове, чудовищна бюрократизация на всяка една дейност – планини от хартии и стотици хиляди писари; заемане на големи здания и помещения; автомобила епидемия; милиони излишества. Това е легално подхранване и подяждане на държавното имущество от тези скакалци. В допълнение към това нечувано, безсрамно рушветчийство, разхищение, безхаберие, крещяща безстопанственост, характеризираща нашата така наречена "самоиздръжка", престъпления източващо държавното имущество в частни джобове.
Феликс Дзержински
Миналото е старо фотьойл на таванското помещение, настоящето зловещ тиктакащ звук, а бъдещето е предположението на някого.
Джеймс Търбър
Голямото американско изкуство се нуждае от идеята за непрекъснати пространства, като таванско помещение, което само по себе си е нещо много американско.
Ренцо Пиано
На мен ми помагаше да съкратя зимата с особен вид спорт за закрити помещения: програмиране.
Линус Торвалдс
Ако се построи къща на щастието, най-голямото помещение ще е чакалнята.
Жул Ренар
Университетските биолози, работещи с инфекциозни вируси, разполагат с херметически затворени помещения, за да гарантират, че обектите на изследването им няма да избягат от лабораторията и да навредят на населението като цяло. За съжаление на икономическите отдели не се налагат такива предпазни мерки.
Джеймс Рикардс
За пореден път ще трябва да работим не само извън кутията, но и извън помещението, което съдържа кутията.
Дъглас Престън
Понякога си представяше, че къщата е айсберг, където етажите и таванските помещения образуват видимата част.
Жорж Перек
Пътят към звездите минава през многогодишен престой в затворено помещение. Астронавтиката намирисва на затвор.
Станислав Лем
Седнал съм в най-малкото помещение на моята къща. Вашата рецензия е пред мен. След малко тя ще е зад мен.
Макс Регер