Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самообладание"
Правилото ми е никога да не ме губят самообладание, докато не би било пагубно да го запазя.
Шон О'Кейси
Истинското мъжество се изразява в спокойствие и самообладание и в невъзмутимо изпълнение на своят дълг, въпреки бедствията и опасностите.
Джон Лок
Самообладанието, както всички качества, се развива чрез упражнения. Който иска да управлява страстите си в зряла възраст, трябва да се научи това в младежките си години.
Хърбърт Спенсър
Когато вие достигнете самообладание и се научите да контролирате своите страсти, вие ще забравите, какво е това отчаяние.
Махатма Ганди
Или тя има свръхестествено самообладание, или е глупачка, помислих си аз. Нито една от тези възможности не ме харесва.
Ан Леки
Истинският успех се явява успеха в отношенията със самият себе си. Успехът се състои не в притежаването на имущество, а в самообладание, в победата над самите себе си.
Стивън Кови
Сократ отдавна е показал, че истински свободният индивид е свободен само до степента на собственото си самообладание.
Стивън Пресфийлд
Възможно е човешката раса да не е готова за свобода. Въздухът на свободата може да е твърде рядък, за да го дишаме... Парадоксът изглежда е, както Сократ показа отдавна, че истински свободният индивид е свободен само до степента на собственото си самообладание. Докато онези, които не искат да управляват себе си, са осъдени да намерят господари, които да ги управляват.
Стивън Пресфийлд
Човешката природа е да избягва неща, които ни плашат. Тези неща ни карат да загубим самообладание, но е много важно да ги срещнем насреща.
Али Ланд
Маршал Дьо Вилар бил пристрастен към виното дори в старостта си. Като отишъл в Италия, за да оглави армията във войната от 1734 г. той се представил на краля на Сардиния, но бил толкова пиян, че не успял да запази равновесие и паднал. Не изгубил обаче самообладание и казал: "Ваше величество, аз съм в краката ви."
Никола дьо Шамфор