Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Непостоянство"
Колкото е по-силен характера на човек толкова повече той е склонен към непостоянство.
Стендал
Благодарение на непостоянството всичко е възможно.
Тик Нят Хан
Бракът въздържа непостоянството на човешките страсти.
Андре Мороа
Човек - това е задействана в непостоянството и преплетена в съвкупности частичка.
Жорж Батай
Осъзнаването на собственото ви непостоянство и желанието да я преодолеете е първият импулс към митологията.
Джоузеф Камбъл
Непостоянството е принцип на хармонията. Когато не се борим срещу него, ние сме в хармония с реалността.
Пема Чодрьон
Да вземем непостоянството наистина присърце означава бавно да се освободим от идеята за сграбчване, от нашата погрешна и разрушителна представа за постоянството, от фалшивата страст за сигурност, върху която сме изградили всичко.
Согиал Ринпоче
Господи, очисти душата ми от всичките й петна. Стопли сърцето ми с любовта към теб, оживи мудната ми природа и поправи непостоянството и непостоянството ми, за да не се уморявам да върша добро.
Уилям Уилбърфорс
Да бъдеш жена означава да зависиш от мъжкото желание, от неговото настроение. А мъжките желания са променливи, като морски вятър. Днес мъжа го влече едно, утре друго. Мъжът е синоним на непостоянството.
Анхел де Куатие
Житейските изпитания напомнят на човека за непостоянството на земното благополучие и временността на земния живот, който трябва да послужи като подготовка за вечния блажен живот в небесното Отечество.
Теофан Затворник