Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приличие"
Архитектурата зависи от реда, подредбата, евритмията, симетрията, приличието и икономичността.
Витрувий
Една жена ме докара до пиене, а аз дори нямах приличието да й благодаря.
Уилям Клод Фийлдс
Мисля, че да бъдеш в група, при която хората не се третират като равни и само с общо ниво на приличие и уважение, е наистина неудобно.
Габи Хофман
Лесно ми беше да се подигравам и мъжете и жените да възприемат, че може би съм малко луд, защото съм образован на Запад и съм загубил част от основната си приличие като африканска жена.
Уангари Маатаи
Увлечените от своите идеи, те пренебрегват приличието, ближните и жертват всичко, за да възтържествува тяхната мисъл.
Константин Циолковски
Човек, който разбира важността на външното приличие и правилата на вежливостта е голямо богатство, и аз се надявам да дам на обществото възможно повече такива хора.
Масутацу Ояма
Това е ефектът от недостига; нечии правила за приличие карат човек да жадува за неправилното.
Мохсин Хамид
Тя се беше отдалечила толкова далеч от правилата за приличие, че измисляше нови, само за да не потъне в пропастта.
Сабрина Джефрис
И като част от себе си, която преди два дни си мислеше, че молитвата и приличието са достатъчно противоотрова срещу онова, което страдаше по света.
Зои Ферарис
Живеещите в самота привикват да ядат стоейки: защо да спазват приличие, ако никой няма да те види и осъди? Но направи отстъпка в едно, и всичко останало се разпада.
Маргарет Атууд