Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Флот"
Години наред преди да постъпя във флота, бях изучавал Съветския съюз и историята на политическите интриги на КГБ, подготвяйки се за кариера в разузнаването.
Малкълм Нанс
Главната ми грижа е да съхраня здравето на хората от моята флота, без което не мога да се надявам на успех.
Хорацио Нелсън
Джак прекъсна. Той беше видял много голямо пиянство във флота; пияни адмирали, пост-капитани, командири, пияни корабни момчета на десет години, а самият той преди това се е качвал на борда на количка; но той не го харесваше по дежурство - наистина не го харесваше много, преди всичко в такъв час сутрин.
Патрик О'Брайън
Има три начина да се свърши работа - помисли си Дарси. - Правилен начин, неправилен начин и начинът на военноморския флот.
Рандал Гарет
Морските флотове са показател за величието на държавите.
Уолтър Рали
Винаги има хора, които не желаят мир, понеже с настъпването на мирът се прекратяват изгодните държавни договори по снабдяване на армията и флота.
Филип Кер
Имам пълната подкрепа на военните. Аз лично служих във флота.
Хуан Мануел Сантос
Звездният флот, където поддържането на декор се класира точно под проучването като причина за съществуването му.
Джон Джаксън Милър
Всяка държава, която има само сухопътна войска, има една ръка; а ако има и флот – има вече две ръце.
Петър I
Във флота има правило, че новият капитан не може да прави никакви промени в курса, преди да е изминал поне половин час от встъпването му на вахта. Това правило е много подходящо за командири и щабни офицери, които поемат командването по време на война. Те би трябвало да изчакат поне една седмица, преди да направят някакви радикални промени, освен ако не са поставени там да оправят ситуация, която вече е тръгнала в лоша посока.
Джордж Патън