Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Всемогъщество"
Ясно е, че Писанието ни казва, че ни липсва способността да схванем безкрайния разум на Бога или начина, по който Той се намесва в живота ни. Колко арогантно от нас да мислим по друг начин! Опитът да се анализира Неговото всемогъщество е като амеба, опитваща се да разбере поведението на човека.
Джеймз Добсън
Единственото нещо, което би могло да ме нарани, е, ако успехът ми ме насърчи да се върна към детските си фантазии за всемогъщество - но това едва ли ще се случи, докато оставам ангажиран на финансовите пазари, защото те постоянно ми напомнят за моите ограничения.
Джордж Сорос
В човешката история ние вървим от знанието към всезнанието, от силата към всемогъществото, от етиката и религията към праведността. Така че според мен Бог идва в края на този дълъг процес. Това може да не се случи през нашия живот или дори в живота на нашия вид.
Мартин Селигман
О, Боже, направи ни отчаяни и ни дай вяра и дързост да се приближим до Твоя трон и да направим молбите си известни, знаейки, че по този начин ние свързваме оръжие с Всемогъществото и ставаме инструменти за Твоите вечни цели, които се изпълняват на тази земя.
Нанси Лий Демос
Но все пак, приемете един съвет: не позволявайте чувството на всемогъщество да опиянява ума ви.
Серж Брюсоло
Осъзнайте, че Тишината предлага винаги достъпна и почти неограничена възможност за събуждане на най-висшата концепция за Истината. Опитайте се да разберете, че самото Всемогъщество е абсолютна тишина; всичко останало е промяна, активност, ограничение. Следователно тихата концентрация на мисълта е истинският метод за достигане, пробуждане и след това изразяване на прекрасната потенциална сила на вътрешния свят.
Чарлз Ханел
Молитвата е тънкият нерв, който движи мускула на всемогъществото.
Чарлс Х. Спърджън
Молитвата огъва всемогъществото на небето към вашето желание. Молитвата движи ръката, която движи света.
Чарлс Х. Спърджън
Винаги, когато децата ви са извън контрол, можете да се успокоите от мисълта, че дори Божието всемогъщество не се е разпростирало и на Неговите деца.
Бил Козби
Никога не оставяйте молитвата и Бог няма да ви остави. Чрез молитвата ние признаваме две неща - нашата немощ и всемогъществото на Бога.
Николай Велимирович