Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изпарение"
Убеден съм, че Нигерия би била по-силно развита страна без петрола. Иска ми се никога да не бяхме помирисвали изпаренията на петрола.
Уоле Шоинка
Изгубен в мечтите си, някак си пресичам пътните сигнали, блъскайки се в улични лампи или хора, но въпреки това се придвижвам напред, излъчвайки изпарения от бира и мръсотия, но усмихнат, защото куфарчето ми е пълно с книги и същата нощ очаквам да ми кажат мен неща за себе си, които не знам.
Бохумил Храбал
Над езерото Ямдрог се надигнаха изпарения, които се омесиха в пухкаво валмо и закриха водата. Мъглата се сгъсти, залюля се като женски дъх, издигна се нагоре, разпростря се плавно и покри кървавото слънце. Зашава безмълвно по повърхността на езерото, отдели се от нея и бавно се разтече към полите на планината.
Ма Дзиен
Колкото повече решения вземаме за един ден, толкова по-вероятно е да вземем лоши решения – защото вземането на решения ни изтощава. Започвате да взимате решения сутрин, а до средата на следобеда работите на изпарения.
Мехмет Оз
Всички знаят, че е опасно да поглъщат бензин или да вдишват изпаренията му. Но започвам да вярвам, че просто мисленето за цената на бензина може да навреди на когнитивната обработка.
Ричард Талер
А вкъщи, седнала на стол с подложка за крака, тя прелистваше страниците, отровена от главозамайващите изпарения на фантазията.
Джулия Стюарт
Същността на насилието е, че то не може да бъде призовано и прогонено по желание. Веднага щом вдишаме неговите изпарения, то става част от нашата душа и ние ставаме част от световното зло.
Ерик Валц
Човек е сътворен от шепа мръсотия и вода. Защо да не може жената да е изплетена от роса, земни изпарения и слънчеви лъчи, от кондензираните остатъци от дъгата?
Жак Казот
Уистинг кима. Градът бръмчеше от звук. През прозореца на колата се носеха силни миризми. Пикантни и вълнуващи аромати, смесени с парещи изпарения дизел, вонята на гниене, зеле и екскременти.
Йорн Лиер Хорст
Изпарените газове при пържене на бекон съдържат канцерогени, наречени нитрозамини. Въпреки че цялото месо може да отдели потенциално канцерогенни изпарения, преработеното месо като бекон може да бъде най-лошото.
Майкъл Грегър