Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фентъзи"
Наистина не мога да пиша фентъзи. Не мога да измисля свят, който не съществува. И аз не мога да чета фентъзи. Веднага щом разбера, че чета книга, която няма корени в реалността, която мога да разбера, изключвам.
Майкъл Морпурго
За разлика от съвременните автори, работещи в жанра фентъзи, Толкин работил над създаването на този цикъл произведения почти цял живот - общо около шестдесет години. И в някакъв смисъл този вътрешен свят - светът на Средиземието е станал за него по-реален, от външният свят.
Майкъл Уайт
Жанрът фентъзи дава голяма свобода на въображението. Реалността там няма никаква власт.
Саманта Йънг
Ако пишете фентъзи или научна фантастика, това е наистина трудно, ако не знаете много, поне по основен начин, как работи реалният свят.
Тад Уилямс
... Капитализмът ще се държи антисоциално, ако му е изгодно да го прави, а това сега може да означава човешко опустошение в невъобразим мащаб. Това, което преди беше апокалиптично фентъзи, днес е нищо повече от трезв реализъм...
Тери Игълтън
Не е трудно да се разбере защо Тръмп може да избере Путин за свой фентъзи приятел. Путин е реалната версия на човека, когото Тръмп се представя, че е по телевизията.
Тимъти Снайдър
Израснах в жанр - на уестърни, шпионски трилъри, научно-фантастични, фентъзи романи, романи на ужасите. Особено романи на ужасите.
Бенджамин Пърси
Винаги съм обичала научна фантастика, фентъзи, манга, комикси; така че предполагам, че до известна степен тези неща влияят на личната ми представа за това, което изглежда добре, което определено не е на всички останали.
Джейн Голдман
Ние четем фентъзи, за да върнем загубените краски, усещането за вкуса на подправките и слушането на песента на сирените. Има нещо древно и истинско във фентъзито, затрогващо дълбоки струни в нашата душа. Фентъзито се обръща в скритото дълбоко в нас дете, което мечтае, че ще ловува в гората нощем, ще пирува в подножието на гората и ще намери любов, която ще продължи вечно някъде на юг от Оз и на север от Шангри-Ла.
Джордж Р. Р. Мартин
Фентъзи е литература за тийнейджъри.
Брайън Олдис