Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Младоженец"
Още от началото младоженците следва да се предпазват от разногласия и нападки, виждайки как неотдавна залепените гърнета се разпадат лесно при най-малък тласък; а след време, когато местата на съединяване станат здрави, нито огън, нито желязо няма да им повлияят.
Плутарх
В сватбената церемония участват два пръстена: единият се поставя върху пръста на булката, а другият се поставя на носа на младоженеца.
Робърт Орбън
Решението да пиша на пълен работен ден означаваше, че не мога да си позволя да купя къща. Един приятел любезно ми предложи да използвам апартамента му в тридесет и шест етажна сграда, пълна с младоженци в южната част на Джакарта. Първоначално работното ми пространство не ми хареса, но пейзажите и всичко, което се случва навън, ми въздействаха магически.
Андреа Хирата
Хората могат до една година след сватбата да изпратят подарък. Благодарствената бележка обаче трябва да бъде написана веднага. Ако не получите потвърждение до три месеца, телефонирайте и поискайте да ви го дадат. Ако булката и младоженецът са затруднени, добре. Те заслужават да бъдат.
Ан Ландърс
Няма по-голямо чувство от това, когато младоженецът се обърне да види булката си и има сълзи в очите, защото тя е толкова красива.
Тим Алън
Младоженецът не трябва да ви вижда в роклята точно преди сватбата, това е лош късмет. Знаете ли какво е най-лошият късмет? Самият той се жени. Чел съм проучвания. Сякаш 2 от 3 от тях завършват с развод, понякога повече. 3 от 2, някои.
Том Капинос
Младоженецът няма недостатъци, но някои от предимствата му могат да бъдат досадни.
Даря Донцова
Но най-важното е булката и младоженецът да се сравняват - и по възраст, и по произход и по образование.
Джонатан Франзен
Съвети за младоженци: 1. Никога не се ядосвайте едновременно. 2. Никога не си викайте един на друг (освен когато къщата гори). 3. Ако единият от двамата трябва да спечели в спор, тогава се откажете от победата в полза на другия. 4. Ако е необходимо да направите порицание, направете го с любов. 5. Не бъдете злопаметни. 6. Не си лягайте, без да се помирите. 7. Опитайте се да кажете ласкава и мила дума на другия поне веднъж на ден. 8. Признавайте грешките си и не се страхувайте да поискате прошка.
Александър Авдюгин
Ако младоженците се карат до сватбата, след нея ще се бият.
Веселин Георгиев