Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Снобизъм"
Всяка епоха има своите изкушения, своите слаби страни и опасности. Нашата се отличава със своя снобизъм и нечистоплътност.
Ръдърфорд Хейс
Всички хора, които познавам, са били обусловени от снобизъм.
Луис Макнийс
Нещо като духовен снобизъм кара хората да си мислят, че могат да са щастливи без пари.
Албер Камю
Расизъм - това е снобизъм на бедняците.
Реймон Арон
Снобизмът е единственото растение, което разцъфва даже в пустиня.
Сергей Довлатов
Има много стигма и снобизъм в жанра за самопомощ и не мога да гарантирам за всичко там, но за мен идеята да дам на някой друг подарък на вдъхновение и да го накарам да се чувства страстен и способен в дадена област от живота им е най-невероятното нещо на света.
Матю Хъси
Снобизмът е един от най-тежките интелектуални грехове.
Теодор Розак
Той ме предпази от хронологичен снобизъм. Тоест той ми показа, че новостта не е добродетел, а старостта не е порок. Истината, красотата и добротата не се определят от това кога съществуват. Нищо не отстъпва на това, че си стар, и нищо не е ценно, за да бъдеш модерен. Това ме освободи от тиранията на новостите и ми отвори мъдростта на вековете.
Джон Пайпър
Поне що се отнася до храната, в Сингапур няма снобизъм.
Кевин Куан
Снобизмът не е лошо нещо. Ако сте средна класа в Германия, ще бъдете задължени да имате в къщата си картини, независимо дали ви харесват или не. Ако някой влезе във вашата къща и види, че няма картини, ефектът ще е толкова отрицателен върху целия ви служебен и социален статус, колкото в България не може да си представите. Тези неща, донякъде са снобизъм. Но това е положителен снобизъм, защото в крайна сметка трябва да се започне отнякъде. Някой в семейството трябва да започне да се занимава с изкуство, култура. При децата на тези хора няма да е снобизъм, а натрупване. А внуците вече ще имат истинско отношение.
Павел Тодоров