Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Миграция"
Миграцията обаче не беше единственото неприятно преживяване, което преживях. Роден съм и живях в страна, управлявана от брутален диктатор, чиито войни никога не са свършвали, и от ранна възраст бях страстен към разбирането на света чрез познание.
Хасан Бласим
Наследникът на Фейсбук без съмнение ще осигури лесна "помощна програма за миграция", чрез която можете да доведете всичките си така наречени приятели, ако дори искате.
Дъглас Рушкоф
Търговията, миграцията и съвременните комуникации ни дадоха мрежи от приятели и сътрудници в други страни. Дължим им много, но социалният договор с нашите съграждани у дома носи уникални права и отговорности, които понякога трябва да имат предимство, особено когато са толкова бедстващи, колкото и най-бедните хора в света.
Ангъс Дийтън
Глобалното преструктуриране ускорява миграцията на растежа и динамиката на богатството от индустриалния свят към по-големите нововъзникващи икономики.
Мохамед Ел-Ериан
Годишният полет на водни кончета остава най-вече незабелязан, макар че това е една от големите миграции на летящи същества, които се случват в Северна Америка.
Ричард Престън
В момента има такъв вид миграция на запад, вид енергия, която определено се премества в Ел Ей.
Тамара Мелън
Пакистан, лишен от жизнеспособна левица след миграцията на хиндуистки и сикхски комунисти след разделянето, придоби набор от радикални масови ежедневници и списания, които нямаха равни в съседна Индия или другаде на континента.
Тарик Али
Да, аз съм за миграцията. Но аз също подкрепям образованието. Но в същото време аз подкрепям прогресивното данъчно облагане. Мисля, че имаме нужда от всичко това. Мисля, че не е нужно да избираме едно нещо.
Тома Пикети
Следата на "тайната миграция" беше шок за мен. Знаех малко за трудностите, само откъслечни новини в медиите.
Хасан Бласим
Не съм против миграцията. Просто е прагматично ограничаването на миграцията, като в същото време се насърчава интеграцията и борбата с дискриминацията. Подкрепям идеята за свободното движение на стоки, хора, пари и работни места в Европа.
Аян Хирси Али