Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пролетариат"
Фактът, че комунизмът и фашизмът възлагат противоречиви роли на историята и разума - еманципацията на пролетариата срещу господството на арийската раса - нямаше голямо значение.
Франсоа Фюре
Победа или поражение? Това е девизът на всемогъщия милитаризъм във всяка воюваща нация. И все пак, какво може да донесе победата на пролетариата?
Роза Паркс
...Когато потъваме, ставаме революционен пролетариат, но когато се издигаме, се издига и нашата ужасна сила на кесията.
Теодор Херцел
Днешните роби ще станат тирани на утрешния ден – пролетариатът сваля хегемона, за да стане самия хегемон, само за да бъде свален в крайна сметка от протохегемон, който от своя страна ще загуби позицията си. Именно този шеметен цикъл кара човечеството да преследва опашката, която е загубила преди хилядолетия.
Мигел Сихуко
За диктатурата на пролетариата има само един закон - интереса на тази диктатура.
Анатолий Рибаков
Ние не вярваме в императори или кралици, или в свободни пазари, или дори в диктатурата на пролетариата. Вярваме в свят, в който хората са равни по достойнство, а не по презрение, и където ресурсите – които при капитала се разпределят чрез квази случайността на пазар, работещ на сляпо по отношение на неща, които не могат лесно да бъдат измерени – се разпределят по разумен начин от държавата.
Ник Харкауей
Когато потънем, ставаме революционен пролетариат, подчинени офицери на всички революционни партии; в същото време, когато се издигнем, се издига и нашата ужасна сила на кесията.
Теодор Херцел
Ще трябва да продължите да казвате това - аз съм пролетариатът, аз съм хората. Аз не съм прасето. Трябва да направите разлика.
Фред Хамптън
Между капиталистическото и комунистическото общество лежи период на революционно превръщане на първото във второто. На този пероид съответства политически преходен период и държавата през този период не може да бъде нищо друго, освен революционна диктатура на пролетариата.
Карл Маркс
Също както философията намира в пролетариата своята материална сила, така и пролетариатът намира във философията своето духовно оръжие...
Карл Маркс