Цитати на тема "Брада"
За турците заключава: Между джамиите и спасителните им градини те си бяха създали едно по селски спокойно островче, добре защитено срещу кошмара, една цивилизация на пъпеша, на чалмата, на цветята от станиол, на брадата, късата дебела тояга и синовното уважение, на патладжана, арпаджика и пръднята и на непреодолимото влечение към градините със сини сливи, където привлечена от миризмата на зрели плодове, понякога нощем влизаше по някоя мечка, да се натъпче до насита и да получи страхотни колики.
Никола Бувие
Но знаете ли, имаме добре познат виц: който не иска да храни своята армия, ще храни чужда. Доста е старо. Има и по-модерни вицове. Понякога ви разказвам всякакви вицове за това. Мога да ви кажа още една, тя също е с брада, но все пак е по-модерна. Идва при него син на бивш офицер, пита сина си: "Сине, тук имах кама. Не си ли виждал камата? Той казва: "Татко, не псувай. Смених го с едно момче от съседния двор за часовник. Той казва: "Покажи ми". Поглежда. "Часовникът е добър, браво". Знаете ли, утре бандити и разбойници ще дойдат при нас, ще ме убият, ще убият майка ми, ще изнасилят по-голямата ви сестра, а вие ще излезете и ще кажете: добър вечер, московското време е 12 часа и 30 минути. Ние не искаме такова развитие на събитията. Така че ние ще обърнем необходимото внимание на развитието на армията и флота, без да се въвличаме в надпревара във въоръжаването и без да съсипваме бюджета.
Владимир Путин