Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самосъхранение"
Човек - това е възприемчиво, чувстващо, разумно и разсъждаващо същество, стремящо се към самосъхранение и щастие.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Най-необузданите страсти за всички живи същества - похотта и глада, първата, причинена от постоянното желание да се възпроизвежда собствените си вид, а втората - за самосъхранение.
Джоузеф Адисън
Във всички важни произшествия в живота продължават да действат два основни инстинкта от нашето същество: инстинкта за самосъхранение и инстинкта за любов.
Пол Бурже
Трябва да кажа, че музиката винаги беше моята техника за самосъхранение за оцеляване. Този вид свещено пространство в живота ми и в съзнанието ми.
Джон Гордън
Твоите писма (доколкото не намирам в тях и следа от болезнена чувствителност и фанатични черни мисли) се превърнаха за нас в истинска необходимост. ... Обичайки те повече от всичко на света, с изключение на мама, аз въпреки това не съм сляп и най-малко от всичко бих искал да съм сляп. Отдавам ти дължимото в много отношения, но не мога напълно да изгоня от себе си мисълта, че не си лишен от егоизъм и той у тебе е може би повече, отколкото е необходимо за самосъхранение. Не мога да се избавя от мисълта, че в твоето положение повече бих щадил родителите си и би проявявал повече самопожертвователност към тях. Ако и с нищо да не съм задължен на своите родители, освен с появата си на този свят – въпреки че заради едната справедливост трябва да спомена и за майчината любов – то как само се борех и страдах само и само колкото се може по-дълго да не ги огорча.
Хайнрих Маркс
Коя е първостепенната задача? Трябва да разберем състоянието на нашата държава, икономика, политическа и социална сфера, трябва да разберем какво място заемаме в това отношение в съвременния свят. Трябва ясно да разберем основните приоритети на световното развитие, тенденциите - какво ще направи тази или онази страна велика - дори не от гледна точка на наличието на ядрени оръжия, а от гледна точка на качеството на живот на хората, от гледна точка на перспективите за самосъхранение и развитие за бъдещето.
Владимир Путин
Човек е разумно да се страхува: изостря чувството за самосъхранение.
Ан Маккафри
Страхът от смъртта е удивително нещо. Инстинктът за самосъхранение напомпва всички мускули със сила, която не е имало в тях.
Сала Симука
...Оставяме родината си, имота и приятелите си. Отказваме се от познатата основа, която поддържа нашето его, признаваме безпомощността на егото да контролира своя свят и да се защити. Отказваме се от привързаността си към превъзходство и самосъхранение... Това означава да се откажем от търсенето на дом, да станем бежанец, самотен човек, който трябва да зависи от себе си... По същество никой не може да ни помогне. Ако търсим да облекчим самотата си, ще бъдем отвлечени от пътя. Вместо това трябва да изградим връзка със самотата, докато тя стане самота.
Чогям Трунгпа
...дайте да си признаем: комиците - това са ако не най-висшата, то в крайна степен най-удобната степен на еволюцията, това са най-оцеляващите хора, с мощен инстинкт за самосъхранение. Венец, на общото творение.
Дани Де Вито
Инстинктът за самосъхранение на лъжата: да бъде близо до истината.
Владимир Хочински