Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Расистка"
Америка все още е най-вече ксенофобска и расистка. Това е мисля. природата на Америка.
Джери Гарсия
Политиците, които атакуват мечтата за федерална Европа, са расистки фанатици, целящи да подкопаят свободата и мира на континента.
Жак Делор
Бил съм в окупираната палестинска територия и бях свидетел на расово обособени пътища и жилища, които толкова много ми напомниха на условията, които преживяхме в Южна Африка при расистката система на апартейд.
Дезмънд Туту
Когато играех, получавах расистки обиди, но бях само един от малкото чернокожи играчи и не бяхме подкрепени от властите.
Рууд Гулит
Зад всяка расистка шега стои научен факт.
Майло Янопулос
Не е расистки да се каже, че не можем да се справим с бедността на света.
Марин Льо Пен
Истинските расистки шеги или сексистки шеги не са смешни - не защото са обидни, а защото не са верни. Щом шега се основава на неистина, не е смешно.
Рики Джървейс
За британците след 1857 г. индийският мюсюлманин се превърна в почти нечовешко същество, което трябваше да бъде класифицирано в безсрамно расистката имперска литература заедно с други презирани и подчинени екземпляри, като ирландските католици или "скитащия евреин".
Уилям Далримпъл
Ние не сме расистка организация, защото разбираме, че расизмът е оправдание, използвано за капитализма, и знаем, че расизмът е просто - това е страничен продукт на капитализма.
Фред Хамптън
Конституцията не признава различни класове гражданство въз основа на времето, прекарано в страната. Аз съм гражданин, със същите права като вашия син или вас. Като гражданин и като ученик протестирам срещу тона на този урок като расистки, нетолерантни и ксенофобски.
Лори Халсе Андерсен
Ще цитирам известната харвардска реч на Александър Исаевич Солженицин. Още през 1978 г. той отбелязва, че Западът се характеризира с "непрекъсната слепота на превъзходството" – и това все още се случва – което "подкрепя идеята, че всички огромни области на нашата планета трябва да се развиват и да се доразвиват спрямо настоящите западни системи...". 1978 г. Нищо не се е променило. През изминалия почти половин век тази слепота, за която говори Солженицин – открито расистка и неоколониална по природа – придоби просто грозни форми, особено след появата на така наречения еднополюсен свят. Какво искам да кажа с това? Увереността в собствената непогрешимост е много опасно състояние: тя е на крачка от желанието на самите "непогрешни" просто да унищожат тези, които не им харесват. Както се казва, "отмени" – нека поне се замислим върху значението на тази дума.
Владимир Путин