Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Девойка"
Интересно е да се ожениш само ако е по любов; да се ожениш за една девойка само затова, че е симпатична, е все едно да си купиш на пазара ненужна вещ само затова, че е хубава.
Антон Чехов
Лекаря трябва да притежава поглед на сокол, ръка на девойка, мъдрост на змия и сърце на лъв.
Авицена
През годината, когато навърших деветдесет, исках да си направя подарък за една нощ на дива любов с девствена девойка.
Габриел Гарсия Маркес
Романите от раждането на жанра са пълни с отхвърлени, съблазнени и изоставени девойки, чиято правилна съдба е да умрат...
Маргарет Драбъл
Акселерация: момичетата изглеждат като девойки, девойките – като жени, а жените – като мъже.
Аркадий Давидович
Джентълмен - това е мъж, който е поканил девойка у дома да гледат гравюри, показвайки и гравюри.
Еван Езар
Девойките ме питат: "А ти какво си, AC или DC?" - на което аз им отговарям: "Нито едното и нито другото, аз съм мълнията по средата!"
Бон Скот
Девойката трябва да знае всичко. Но нищо повече от това.
Янина Ипохорска
Защо девойките се гримират като бабички, а бабичките като девойки?
Рамон Гомес де ла Серна
Една девойка, чиято майка беше ревнива и безкрайно не одобряваше тринадесетте й години, ми каза един ден: "Все ми се ще да й поискам извинение, че съм се родила."
Никола дьо Шамфор
Ден денувам – кътища потайни нощ нощувам – пътища незнайни; няма тато, нито мама – тато да ругае, мама да ридае... Леле моя ти Пирин планино! Море черно цариградско вино. С враг врагувам – мяра според мяра, с благ благувам – вяра зарад вяра; нямам братец, ни сестрица – братец да ме хвали, а сестра да жали... Леле моя сабя халосия! Море люта одринска ракия. Бог богува – нека си богува, цар царува – века ли царува? Нямам либе, първа обич – мене да очаква и да ме оплаква... Леле моя пушка огнебойка! Море тънка солунска девойка.
Пейо Яворов