Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Аномалия"
Република без партии е абсолютна аномалия. Историята на всички известни правителства показва колко е абсурден е опитът им да съществуват без партии.
Франклин Пиърс
В нашето изследване на психопатологията започнахме като садисти, които се опитват да произведат аномалии. Днес ние сме психиатри, които се опитват да постигнат нормалност и хладнокръвие.
Хари Харлоу
Животното в клетка в зоологическата градина показва всички тези аномалии, които познаваме толкова добре от нашите спътници. Очевидно тогава градът не е конкретна джунгла, а човешки зоопарк.
Дезмънд Морис
Когато обстоятелствата опровергаят реда, редът трябва да се огъне или разруши: аномалиите и несигурността дават валидност на архитектурата.
Робърт Вентури
Клеопатра имаше едно голямо предимство. Живяла е по времето, когато женските владетели не са били аномалии. И когато жените се радваха на права, те нямаше да се радват още 2000 години. Бихте могли да ги наречете ранни феминистки, ако мога да използвам мръсна дума.
Стейси Шиф
Имах аборт във втория триместър. Бях бременна с много желано дете, на което бе установена генетична аномалия. Направих избор да прекъсна бременността. Това беше третата ми бременност и много очевидно показвах. По-важното е, че усещах как бебето се движи.
Айлет Уолдман
Трябва да преобърнете много скали, за да намерите тези малки аномалии. Трябва да намерите компаниите, които са извън картата - далеч от картата.
Уорън Бъфет
Откритието започва с осъзнаване на аномалията, тоест с установяване на този факт, че някой от образите на природата е нарушил очакваните парадигми вдъхновени от развитието на нормалната наука.
Томас Кун
Като цяло философите на науката са съгласни, че важни приноси, които имат революционно въздействие върху науката, често са методологически неадекватни, разкриват много аномалии и може наистина да са фактически погрешни.
Ханс Айзенк
В човешката природа, особено женската, често се срещат странни аномалии, които е невъзможно нито да се разберат, нито да се обяснят.
Ксавие дьо Монтепен
Защо ме гледате хора, като аномалия? Толкова ли е странно да бъда човек, а не предмет?
Блага Димитрова