Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Помощница"
"Аз бих", "аз можех" и "аз щях" – са достойни за презрение помощници.
Джордж Елиът
За ума на властимащия първо съдят по това какви хора той е допуснал до себе си; ако тези хора са предани и способни, то може винаги да сме уверени в неговата мъдрост, защото той е съумял да разпознае техните способности и да задържи тяхната преданост. Ако те не са такива, то и за владетеля ще се мисли същото, защото първия гаф той вече е извършил, избирайки си лоши помощници.
Николо Макиавели
Ако се стремим да действаме в хармония със законите на доброто, ние се издигаме над всички други закони и ставаме закон за себе си; съработници на Бога и помощници в природата. Наша е привилегията, наша е загубата, ако не успеем да изпълним най-високите си възможности.
Макс Хайндел
Да се изчистиш от безпорядъка е едно от най-големите помощници, които познавам, за да откриеш и проявяваш живота, който искаш.
Карън Кингстън
В Русия няма средни таланти и обикновени майстори, а единствено самотни гении и милиони за нищо негодни хора. Гениите нищо не могат да направят, защото нямат помощници, а милионите нищо не бива да правят, защото нямат майстори. Първите са безполезни, защото са твърде малко; вторите са безпомощни, защото са твърде много.
Василий Ключевски
Въпреки че много хора могат да ви бъдат помощници, никой не трябва да бъде по-близо до вас от вашето собствено съзнание.
Джак Уедърфорд
Трябва да имам помощници, които ще решават собствените си проблеми и ще ми кажат по-късно какво са направили.
Джордж Маршал
Екстемпоралните моменти на Тръмп винаги са били екзистенциални, но повече за неговите помощници, отколкото за него. Той говореше незабележимо и щастливо, вярвайки, че е перфектен разказвач и публичен изпълнител, докато всички с него затаиха дъх. Ако в случаите - в честите случаи - настъпваше шантав момент, когато забележките му се насочваха в непонятна посока, служителите му трябваше да влязат в интензивна реакция на метода. Изисква се абсолютна дисциплина, за да не се признае това, което всеки може да види.
Майкъл Улф
Когато човек престане да се бои от смъртта, лекарите не са негови помощници...
Аркадий и Георгий Вайнер
Заради децата си, майката е готова на всичко, на всякакви страдания, на всякакви трудности; няма нищо по-силно от майчината любов и сълзи. Скъпи майки, когато ви измъчват тревоги и мъки за децата ви, когато майчината ви скръб терзае сърцето - молете се непрестанно на Света Богородица, и Тя ще ви помогне ... Пресветата Дева е най-голямата Помощница и ваша Застъпница. Тя е преживяла скърби и страдания по-големи от на всяка майка, когато стоеше в подножието на Кръста на Своя Син и Бог... Тя ще ви чуе, ще ви разбере...
Илия (Рейзмир)
Пресветата Одигитрия (Пътеводителка), Помощницата, ни помага на небето: заставайки между Бога и нашите грехове, като Посредница. Тя не допуска нашите грехове да стигнат близко до Бога, и с гласа на Своите молитви за нас заглушава нашите смъртни грехове викащи срещу нас пред Бога.
Димитрий Ростовски