Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Скит"
Гласът на морето е съблазнителен, никога не спира, шепнещ, настойчив, мърморещ, приканващ душата да се скита в бездната на самотата.
Кейт Шопен
Ако душата е чиста, тогава тя ще получи благоволение и ще се радва на последния ден; но ако е била осквернена, тогава ще се скита известно време с болка и отчаяние.
Йосиф Флавий
Животът е река, пред всекиго от нас. Някой е смел и глупав - хвърля се направо да я премине - и се дави. Умният е предпазлив: скита по брега, опитва брод - и излиза щастлив на другия бряг.
Димитър Подвързачов
Но не мога да спра да мисля, не мога да спра движението на зъбното колело от всичко, което научих. Оставям ума ми да се скита из тъмнината.
Мишел Зинк
Израел е малко по-малък от Ню Джърси. Мойсей на практика изведе племената на Израел от окръг Колумбия, раздели залива Чесапийк близо до Анаполис и се скита в продължение на четиридесет години в Делауеър.
Патрик О'Рурк
Болката се скита през костите ми като изгубен огън.
Теодор Рьотке
Обичам идеята от XIX век за фланьора, поета, който се скита по улиците.
Том Ходжкинсън
Бих искал също да бъда такъв литературен герой. Денонощно момиче, което се скита по улиците на града и намира убежище в някакво кафене.
Бенедикт Уелс
Фокусът е, когато вниманието е съсредоточено в медитативното състояние. Тогава започва лутането на ума. Осъзнаваме, че умът се скита, след което се пренасочваме отново към фокус. Виждайки медитацията като този цикъл от четири части, а не като единично идеално състояние, ни дава по-реалистична картина какво да очакваме в нашите медитационни сесии.
Доусън Чърч
Дете, пази се! Купидон скита през нощта.
Йозеф фон Айхендорф
Но да останеш твърде дълго, вкоренен на едно място, дори едно място толкова красиво, това не беше Имухарският начин – за човек, който се скита, е свободен. Неговият дом е пустинята: небето, звездите. Не е привързан, нито за място, нито за притежания, само за пустинните пясъци – това е домът и това носи в сърцето си.
Лора Маквей