Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гъска"
Жена, която не умее да влияе на мъжа си, е гъска. Жена, която не иска да влияе - светица.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Не вярвам в Бога, така както не вярвам и в Майката Гъска.
Кларънс Дароу
Плачещата жена предизвиква в мен не повече жалост, от куцащата гъска.
Робърт Бъртън
Да обичаш писател и после да се срещнеш с него е все едно да обичаш гъше печено и после да се срещнеш с гъска.
Артур Кьостлер
О, но аз харесвам моите гъски. Подобно на котките не може да им се каже какво да правят и като кучетата те са лоялни и като хората говорят при всяка възможност.
Шанън Хейл
С перо от гъска и няколко листа хартия аз се подигравам на Вселената. Казват, че съм син на куртизанка. Може и да е така, но имам сърце на крал. Живея свободно, забавлявам се и мога спокойно да кажа, че съм щастлив.
Пиетро Аретино
Тя е изненада на тази стара земя, една голяма изненада след друга, откакто преди да се отдели от луната, която кръжи и кръжи като половинка на застреляна гъска.
Питър Хелър
Когато Бах почина, някои от децата му продадоха партитурите му на месаря, те бяха решили, че хартията е по-полезна за опаковане на месо. В малко селце в Германия един баща донесе у дома отпусната гъска, увита в хартия, покрита със странни и красиви символи.
Саймън ван Буй
...първото нещо е, че те обичам. И второто нещо е, че колкото и да уважавам предишната ти професия, не мисля, че вашите гъски се интересуват много от годеника ви и се надявам, че не са имали никакви планове да споделят леглото ни.
Шанън Хейл
Когато детето държи за ръка баща си или майка си, то не се бои нито от куче, нито от гъска, нито от някой звяр. Така сме и ние, въпреки че сме възрастни, ние сме деца Божии. Когато се хванем за Неговата ръка, ние веднага ставаме стабилни и уверени. Без Него се появяват страх, нерви и останалите душевни мъки.
Павле (Сръбски)
Глупаците смятат, че за да завладеят Капитолия, трябва първо да нападнат гъските.
Хайнрих Хайне