Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Енигма"
Аз трябваше да повярвам, че целият свят е енигма, безобидна загадка, която е направена ужасна от собствения ни луд опит да я интерпретираме, сякаш имаше скрита истина.
Умберто Еко
Обществото властва със загадки, енигми, които трудно се решават. Това е перфектен лабиринт от интриги.
Оноре дьо Балзак
Колко много незначително и ограничено е нормалният човешки интелект и колко малко прозрачност има в човешкото съзнание, може да бъде съден от факта, че въпреки ефимерната краткост на човешкия живот, несигурността на нашето съществуване и безбройните енигми, които ни натискат от всички страни, всеки непрекъснато и непрекъснато философства, но само най-редките изключения.
Артур Шопенхауер
В човешката личност има нещо, което се възмущава от нещата, които са ясни и обратно, нещо, което е привлечено от пъзели, енигми и алегории.
Стенли Кубрик
Той имаше склонност да се появява, когато обядвахме и да забавлява всички ни. Той купи машина Енигма! Никога не съм работила с продуцент, който е по-известен от всички други, събрани заедно.
Сафрън Бъроуз
Поставил съм толкова енигми и пъзели, че ще отнеме на професорите векове, за да разберат какво съм имал предвид. Това е единствения начин човек да подпечата безсмъртието си.
Джеймс Джойс
Всеки човек е енигма. Вие сте пъзел не само за себе си, но и за всички останали и голямата мистерия на нашето време е как проникваме в този пъзел.
Тиодор Зелдин
Аз съм ходеща, говореща енигма. Ние сме умиращ вид.
Лари Дейвид
Детето е загадка, енигма... То има най-високите възможности, но ние не знаем какво ще бъде.
Мария Монтесори
Може да се съмняваме дали човешката изобретателност може да създаде енигма ... която не може да бъде решена чрез правилното приложение на човешката изобретателност.
Едгар Алън По
Сърцето и умът... каква енигма.
Чарли Чаплин