Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свежест"
Има нещо от свежестта на ума, от лекотата на духа в Лин, което от векове е свързано в съзнанието на хората с планините на Швеция и шведската радост в природата.
Йоханес Йенсен
Когато свежестта на сутринта е заменена от умората на обедния ден, когато мускулите на краката поддават под напрежение, изкачването изглежда безкрайно и изведнъж нищо няма да върви както желаете, тогава не трябва да се колебаете.
Даг Хамаршелд
Може би да гледаме през големите бебешки очи - ако можехме - нямаше да е толкова откровено преживяване, колкото мнозина си представят. Може да видим свят, обитаван от предмети и хора, свят, изпълнен с причинно-следствена връзка, действие и морал - свят, който би ни изненадал не със своята свежест, а със своята познатост.
Пол Блум
Човешката природа е толкова богата, силна и устойчива, че може да запази своята свежест и красота в средата на най-потискащата грозота на околната среда.
Дмитрий Иванович Писарев
Няма да позволя да хванат моята буйност в баражи и бентове. Няма да се оставя на сушата да ме изпие. Животът има нужда от свежест."
Блага Димитрова
Смирението не означава да вярваш, че си по-нисш, а да се освободиш от собствена значимост. Това е състояние на естествена простота, което е в хармония с истинската ни природа и ни позволява да вкусим свежестта на настоящия момент.
Матийо Рикар
И наистина е много приятно да яздиш напред в зората на един пролетен ден. Защото тогава малките птички наистина пеят най-сладката си песен, като всички се обединяват в една радостна смесица, от която човек едва ли може да различи една нота от друга, толкова многобройна е тази хубава кръгла песен; тогава растящите неща на земята миришат най-сладко в свежестта на ранния ден - красивите цветя, храстите и цветовете по дърветата; тогава росата обсипва целия меч като с невероятно множество скъпоценни камъни от различни цветове; тогава целият свят е сладък, чист и нов, сякаш беше прясно създаден за този, който дойде да броди в чужбина толкова рано сутринта.
Хауърд Пайл
- Запомнете: следващия път, когато пазарувате хранителни стоки, помислете за сезона. Свежестта е най-важна!
Хелън Ръсел
Именно нашата уникалност придава свежест и жизненост на връзката.
Джеймз Добсън
Косата ми е тъмнокафява. Освен това имам много строг вид и с този цвят коса изглеждам направо мрачна. Русото придава повече свежест.
Ким Уайлд
Влизайки в храма, аз почувствах телесната и душевна свежест на приятно повяващата отвътре прохлада. Каквото и да говорят, но католицизмът е добра религия лятно време.
Хайнрих Хайне