Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Монахиня"
Как бих могъл да стана друг с това име - Мадона? Или монахиня или нещо да излезе от мен. Нямаше други възможности.
Мадона
Когато бях на 13, влязох в семинарията с надеждата да стана свещеник. Но често се оказвах, че помагам на монахините в кухнята и така открих страстта си към готвенето. Започнах да култивирам своите умения и стремежи на 15-годишна възраст, когато започнах първото си чиракуване.
Жоел Робушон
Бях отвратителна монахиня. Не можех да го направя. Не можах да намеря Бог. Не беше подходящо за мен. Подходящ е за много малко хора.
Карън Армстронг
Има жени, които изпитват към своите мъже такава сляпа, възторжена и загадъчна любов, както монахините към своите манастири.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Не бих искал да бъда богат или благороден, а да бъда тях ... Винаги - това е скучно! И така: днес богата княгиня, на другия работничка, на следващия ден монахиня...
Михаил Кузмин
Вие нямате душа, така че не можете да бъдете кръстени. Всички животни са такива. Мисля, че е несправедливо и понякога не го вярвам. В крайна сметка какво би бил раят без птици, кучета или коне? А какво ще кажете за дърветата и цветята? Те също нямат души. Това означава ли, че рая изглежда като циментов паркинг? Предполагам, че това е, което монахините наричат богословски проблем.
Нанси Фармър
Може би исках деца, може би не го направих, но исках решението да бъде избор, а не мандат. Последният път, когато проверих, бездетността трябваше да бъде само условие за напредък в кариерата за монахини.
Пеги Оренщайн
Тя изглежда като медицинска сестра, помисли си Руби. Или монахиня, но монахиня от филмова звезда, не истинска, и старомодна монахиня от типа на спасяването на сираците, а не от комедийния тип. Беше нейното лице. Беше отворено, свежо и щастливо и имаше блестяща тъмна коса, прибрана назад на опашка.
Сара-Кейт Линч
Истинската артистка трябва да жертва себе си на своето изкуство. Подобно на монахиня тя няма право да води живот който е желан от болшинството жени.
Анна Павлова
Ако беше истина, че децата имитират своите учители, сигурно щеше да има много повече монахини да тичат наоколо.
Харви Милк
Монасите, монахините, дългогодишните престъпници и ергени и постоянните хомосексуалисти са всички, в репродуктивен смисъл, отклонени. Обществото ги е отгледало, но те не са успели да върнат комплимента.
Дезмънд Морис