Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Низост"
Животът не е лесен въпрос... Не можеш да го преживееш, без да изпаднеш в неудовлетвореност и цинизъм, освен ако нямаш пред себе си страхотна идея, която да те издигне над личните нещастия, над слабостта, над всички видове коварство и низост.
Лев Троцки
Срещнах сред другарите си най-различни човешки черти - от откровеност до резерва, от доброта, изправност и доброта, до бруталност и низост.
Георг Брандес
Със заплахи у детето може да се възпита само низост, извратеност, лидемерие, подла страхливост, кариеризъм.
Феликс Дзержински
Въобще не се безпокоя, че тези, макар и неприятни (финансови – бел.цит.) съображения, ще те подтикнат към низки и раболепни постъпки. Въпреки побелялата ми глава, малко потиснатото състояние на духа и грижите, аз ще продължавам да се боря и да презирам низостта. За тебе, богато надарения от природата, с твоите преизобилни сили, това трябва дори да ти се струва невъзможно.
Хайнрих Маркс
Няма Божия любов без търпение и няма търпение без низост и сладост на духа.
Джон Уесли
Човек върши низости, ако има възможност, а ако няма в крайна сметка му е нужно да получи удовлетворение, прославяйки собствената си добродетел. Ето защо добродетелта не е нищо друго освен липса на възможност.
Мартин Валзер
Аз винаги мисля и също така и занапред ще мисля, че безразличието към несправедливостта е предателство и низост.
Оноре Габриел Рикети дьо Мирабо
Съществува известна граница, след която и низостта престава да бъде низост, а преминава в безумие.
Антон Деникин
Мнително самолюбие и низост - вечните спътници на нашият страх.
Антъни Шефтсбъри
...Тези, които хвърлят стрелите на своите клевети скришом, от засада, а после се дръпват настрана, заявявайки, че въобще не вярват в това, което сами са се стремили да внушат, и категорично отричат своето коварство, са виновни не само за коварството, но и за низостта.
Плутарх
Разправяха за М..., че колкото повече низости е извършил, за да угоди на някой големец, толкова повече държи на него. Така бръшлянът се закрепва с пълзене.
Никола дьо Шамфор