Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оскар"
Има много страхотни филми, които са спечелили Оскар и много страхотни филми, които не са. Просто правим най-доброто, което можем.
Клинт Истууд
Ако искаме да се дава "Оскар" за истински добрите филми, ние трябва да въведем десетгодишна мауза между церемониите.
Мат Деймън
Нито една награда не е способна да те направи истински добър актьор. "Оскар" е нужен само за това, че да накара зрителя да дойде в киното.
Хавиер Бардем
Много неприятно зрелище - актьори и актриси, които действително искат да получат Оскар. Често можеш да ги видиш в разни шоута. Изражението на отчаянието на лицата им е просто гнусно.
Бил Мъри
Оскарите демонстрират волята на хората да контролират и съдят онези, които са избрали да застанат над тях (много, може би, както в отминалите дни, изборите се празнуваха по същия начин).
Дейвид Мамет
- Не се опитвам да прекроя света, - каза Оскар. - Приемам го за такъв, който е.
Аврам Дейвидсън
По това време, когато всеки ден беше вкус, мирис, ново усещане, Оскар се страхуваше от Ана.
Мортен Санден
В крайна сметка какво е "Оскар". Статуетка която стои на полицата, и вече даже сина ми започна да си играе с нея.
Жюлиет Бинош
Оскар Уайлд е бил от ирландски род - значи е бил безразсъден. Той е бил гениален поет - значи е бил безразсъден.
Константин Балмонт
Да вземеш втори "Оскар" в кариерата си, и всичко това, което ти минава през ума – защо си я получила, защо са ти я дали, амбицията, отдаването, жертвите, които правиш... Мисля, че това е най-прекрасният момент в живота ми. Никога няма да го забравя. Никога! Никога!
София Лорен
В митологията на киното "Оскар" е най-голямата награда. Аз нямам нужда от митове. Моите мечти и митове са моят истински живот, а фантазиите са нещата, от които са направени моите филми.
Федерико Фелини