Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пейка"
Когато бях заседнал преди години на работа, която мразех, единственият ми приятел беше обществената пейка. Докато досадните сутрини се проточваха, как копнеех за обедния час, когато щях да мога да избягам от мъченията в офиса и да се разходя до двора на църквата и в утешителната дървена прегръдка на една от пейките в нея.
Том Ходжкинсън
Прекарахме живота си по наше усмотрение, опитвайки се да съберем на едно място в един и същи миг лъч светлина и свободна пейка.
Самюъл Бекет
Докато излизаше от ваната, Цюндел си помисли: Не разбирам много, но и не желая да разбирам нищо повече. Ще ми се един ден да се събудя с усещането: от днес нататък край, от днес нататък няма да проумявам нищо повече. Няма да одобрявам. Няма да заклеймявам. Иска ми се да си седя на някоя пейка в парка и да си казвам: За всичко тук не мисля вече нищо.
Маркус Вернер
Робертсън Ай седеше на пейката в градината и беше ревностно отдаден на мързел...
Памела Травърз
Ако мъж и жена седят през нощта на пейка на брега на реката и изпитват някаква симпатия един към друг, тогава само самият дявол трябва да се намеси в случая, за да не се изгубят.
Рене Фройнд
Всеки, който е имал душ и не е погълнал незаконни наркотици в рамките на няколко дни, се откроява на пейка в съдебната палата.
Алафеър Бърк
Въпреки че съм правил бележки за нещата и дори съм писал конспекти, седнал във влакове или на пейки в парка, за пълната композиция на нещата ми трябва абсолютно уединение, за предпочитане празна къща.
Джеймс Солтър
Ако ти си с правилното момиче, на вас ще ви е добре даже на пейката на автобусната спирка.
Александър Скарсгард
Седях на пейката на обвиняемите, красиви и стройни.
Лев Касил
Статуите на Пенчо и Петко Славейкови на едноименния площад в София стават по-често от пейката, отколкото Фреди.
Иво Иванов
"Аз наистина обичам българското чувство за хумор...Освен това много обичам да разговарям с вашите баби, които седят на пейките пред къщите." (в интервю за в. "Труд")
Джеймс Пардю