Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учудване"
Социалистът е просто някой, който не може да преодолее своето учудване, че повечето хора, които са живели и умрели, са прекарали живота си в окаян, безплоден, непрестанен труд.
Тери Игълтън
Учудването, а не съмнението, е в основата на познанието.
Абрахам Джошуа Хешел
Един писател живее, поне в състояние на учудване. Под всяко чувство, което има към доброто или злото на света, се крие по-дълбоко учудване на всичко това. За да предаде това чувство, той пише.
Уилям Сансъм
Когато сте дете, имате чувството за учудване и цялост и силно усещане за собствената си идентичност.
Хюго Уивинг
Ние учим децата как да измерват и как да претеглят. Ние не успяваме да ги научим как да почитат, как да усещат учудване и страхопочитание.
Харолд Кушнер
Беше странно: когато сведеш дори една прохождаща любовна връзка до най-важното - аз я обичах, тя може би ме обичаше, бях глупав, страдах - това стана празно и банално, безсмислено за всеки друг. В крайна сметка това са само моментите, които имаме, целувката на дланта, съвместното учудване на набраздената текстура на ствола на ела или на безкрайността на песъчинките в дюна. Само моментите.
Сюзън Вриланд
Ако гледате Рафаел Надал да играе тенис, можете да отговорите само с учудване и голямо възхищение. Той е невероятен атлет с толкова много дисциплина, толкова много концентрация и човек, който обича да влага много страст във всяка точка. Думите не излизат от мен, за да опиша играта му по подходящ начин. Рядко съм виждал някой, който подхожда към топката с толкова много внимание. С такава страст и радост, че е страхотно забавно да го гледаш. С него можете да свържете всичко, което прави тениса толкова красив.
Щефи Граф
За мое учудване се убедих, че прехваленият ми интелект, който уверено използвах сред университетските стени, беше готов да се откаже пред подсъзнанието при първа възможност.
Брус Липтън
Загубили сме страхопочитание и учудване. Във връзка с мистерията на самия живот загубихме уважение към движението на нашата планета.
Габриела Рот
Истинското смирение се появява от чувството на учудване и страхопочитание. Оценяване е, че нашето време на земята е ограничено, но че има нещо безвремево в основата на всяко същество. Прегръщането на смирението ни освобождава от егоизма, който движи както перфекционизма, така и самосаботажа, отваряйки ни към по-дълбоко изживяване на собствената стойност.
Майкъл Гелб
С учудване установявам, Ема, че по-добре е да нямаш никакъв ум, отколкото да не използваш ума си по предназначение.
Джейн Остин