Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съоръжение"
Нашите предци, когато се канеха да построят град или военен пост, принасяха в жертва част от добитъка, който обичаше да се хранят на предложеното място, и изследваха черния им дроб. Ако черният дроб на първите жертви е бил тъмен или необичаен, те са принасяли в жертва други, за да видят дали грешката се дължи на болест или храната им. Те не са започнали да строят отбранителни съоръжения на място, докато не са направили много такива изпитания и са се убедили, че добрата вода и храна са направили черния дроб здрав и твърд, като здравословното състояние е тяхната основна цел.
Витрувий
Освен значението си за много клонове на науката, знанието за океаните има практическа стойност за човечеството. Интелигентното развитие на нашата риболовна индустрия, полагането на океански кабели, правилното изграждане на пристанищни съоръжения, океанската търговия и навигация, както и дългосрочното прогнозиране на времето, всичко това зависи от разбирането на океана.
Пол Шумейкър
Двата най-важни функционални аспекта, които трябва да бъдат изпълнени в транспортното съоръжение, са лекотата на определяне на пътя и лесната ориентация.
Сантяго Калатрава
Според градската легенда Зона 51 е свързана с подземни тунели и влакове с други тайни съоръжения в цялата страна.
Ани Джейкъбсън
В много по-рано класифицирани документи, свързани с дейности в базата, думите "Зона 51" са удобно затъмнени. Винаги има евфемизъм за това - като "изпитателното съоръжение" или "базата" - но никога "Зона 51".
Ани Джейкъбсън
Страхотната библиотека не трябва да бъде голяма или красива. Не е задължително да има най-добрите съоръжения или най-ефективния персонал или най-много потребители. Страхотна библиотека осигурява. Тя е включена в живота на общността по начин, която го прави незаменима. Страхотна библиотека е тази, която никой не забелязва, защото тя винаги е там и винаги има това, от което хората се нуждаят.
Вики Майрън
Наемат ме от компании, за да проникна в техните системи и да проникна във физическите им съоръжения, за да намеря дупки в сигурността. Успеваемостта ни е 100%; винаги сме намирали дупка.
Кевин Митник
Вярно е, че ми беше отказан достъп до съоръжение във военновъздушната база Райт-Патерсън в Дейтън, Охайо, защото така и не влязох. Не мога да ви кажа какво имаше вътре. И двамата знаем за слуховете относно заловен НЛО и членове на екипажа. Никога не съм виждал това, което бих нарекъл НЛО, но имам интелигентни приятели, които са го направили.
Бари Голдуотър
Държавният департамент обеща, че никога няма да има друго временно съоръжение за мисия като това в Бенгази, което е толкова леко защитено. Но в същото време историята има тенденция да се повтаря тук и затова може да не се повтори точно по същия начин като Бенгази.
Мичел Зукоф
Идеята, че Area 51 е това изпитателно съоръжение, работещо за придвижване на науката и технологиите по-бързо и по-далеч от която и да е друга нация, е вярна и е един от най-големите белези на Зона 51. Има и други области на базата, които са противоречиви - но и двете съществуват едновременно - там, в пустинята.
Ани Джейкъбсън
Когато съм в Париж, обядвам само в ресторанта на Айфеловата кула. Това е единственото място, откъдето не се вижда това чудовищно съоръжение.
Уилям Морис