Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гуру"
По милостта на Господ ви е даден гуру, така че вашата безкористност е просто въпрос на служене на вашия гуру с повече любов и грижа. Откажете се от всичките си индивидуализирани желания и живейте за неговото удоволствие, както той е живял и живее за вас.
Бхакти Тиртха Свами
Харесвам герои, които са по-големи от живота, независимо дали са животолюбиви жени или артистътт или гуруто, който грабва всичко. Но аз не живея сред такива хора.
Рут Прауър Джабвала
Промяната не е в ръцете на правителството, не е в ръцете на лидер или гуру, нито в ръцете на силните или богатите. Тя е в нашите ръце: ръцете на всеки един от нас.
Шари Арисон
Отнасяйте се към всеки човек с бхакти и грижа, сякаш успехът или провалът на вашия собствен духовен живот зависи от това. Не се притеснявайте как се отнасят с вас. Начинът, по който се отнасяте към хората, е същият, по който се отнасяте към Гуру и Кришна.
Бхакти Тиртха Свами
Аз в никакъв случай не съм Гуру, аз съм просто по-голям брат на твоя път, ще помагам, подкрепям, прегръщам. И вие сами ще предприемете стъпки към щастието.
Виталий Гиберт
Светът се пръска от удивление и въпреки това рядкият гуру на производителността изглежда е обмислял възможността крайната цел на цялото ни неистово правене да бъде да изпитаме повече от това чудо.
Оливър Бъркман
Нека всеки поеме по пътя според своите способности, разбиране и темперамент. Неговият истински гуру ще го срещне по този път.
Свами Шивананда
Опасно е за един духовен учител да приеме почти всеки аспирант. Въпреки че е аспект на милостта, той е опасен. Опасността също зависи от духовната мощ на конкретния гуру. Без достатъчно сила, няколко обидчиви или невярващи ученици могат да доведат до падането на гуруто.
Бхакти Тиртха Свами
Истинският Гуру е Божи представител и той говори за Бог и нищо друго.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Когато тялото и умът ни са отпуснати, можем да открием божествеността в чуруликащите птици, шумолещите листа, течащата вода или високите планини. Дори изригващите вулкани, гръмотевиците и мълниите или воюващите човешки същества излъчват божественост - всеки има свободата да се свърже с Бог във формата, в който иска. Гуру е този, който разпалва това съзнание в нас.
Бхануматхи Нарасимхан
Вие наричате религиозен човека, който всеки ден ходи в храма, джамията, църквата. Или казвате, че хората, покланящи се на учителите, светците, гурутата са много религиозни. Но това не са религиозни хора – това са изплашени хора.
Джиду Кришнамурти